Τούρκος δημοσιογράφος, τον οποίο διώκει το καθεστώς Ερντογάν, ζητά άσυλο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τούρκος δημοσιογράφος, τον οποίο διώκει το καθεστώς Ερντογάν, ζητά άσυλο στην Ελλάδα

Αστυνομικοί στα σύνορα με την Τουρκία / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας ακόμη διωκόμενος Τούρκος δημοσιογράφος, που καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση από τις τουρκικές Αρχές, αναζήτησε ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δημοσιογράφο της εφημερίδας Yeni Yasam, η οποία ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι γνωστή για τις φιλοκουρδικές της θέσεις.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ο Τούρκος δημοσιογράφος είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της εφημερίδας και παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές λίγο μετά τη γιορτή των Θεοφανείων.

Ο ίδιος υποστήριξε στους Ελληνες αστυνομικούς ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και πως ζητά πολιτικό άσυλο, καθώς στην Τουρκία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών.

Κατά την ίδια πηγή, για το συμβάν ενημερώθηκε και η Διεθνής Ενωση Δημοσιογράφων, η οποία ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να συνδράμει στη «σωτηρία» του Τούρκου δημοσιογράφου.

Ο διωκόμενος λίγες ημέρες μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου, παρουσία δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης -που τον ανέλαβε- υπέβαλλε την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό αν ο δημοσιογράφος παραμένει σε ελληνικό έδαφος ή μετέβη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν συλλάβει τον Οκτώβριο τον αρχισυντάκτη της Yeni Yasam, ενώ ακολούθησε στις 25 Δεκεμβρίου η σύλληψη ενός ακόμη δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται σχετίζονται με την υποστήριξη τρομοκρατών, καθώς και με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε, από τις τουρκικές Αρχές, προ ημερών και η πρώην δημοσιογράφος της Cumhuriyet Πελίν Ουνκέρ, για αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ που ενέπλεκε τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε σκάνδαλο φοροαποφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ