Η ομορφιά «παίρνει» καλό βαθμό!

Οι καλοί βαθμοί κόποις κτώνται ή μήπως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος; Πρόσφατη αμερικανικοί έρευνα αποδεικνύει πως για να πάρεις καλούς βαθμούς στο σχολείο εκτός από την καλή επίδοση στα μαθήματα μετράει και... η ομορφιά!

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ με επικεφαλής υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Μάικλ Φρεντς, είναι η πρώτη που μελέτησε την επίδραση που έχουν τρία στοιχεία (ομορφιά, περιποιημένη εμφάνιση, προσωπικότητα) στη βαθμολογία των μαθητών και βρήκαν ότι υπάρχει θετική συσχέτιση. Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι καθηγητές έχουν ένα βαθμό προκατάληψης υπέρ ή κατά ορισμένων μαθητών ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση των τελευταίων. Συγκεκριμένα στα αγόρια μεγαλύτερο ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση, ενώ στα κορίτσια η προσωπικότητα.

Η μελέτη θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού "Labour Economics" (Οικονομικά της Εργασίας).

Την θετική επίδραση της ομορφιάς, την έχουμε ξανασυναντήσει και στον εργασιακό χώρο, αφού, οικονομολόγοι είχαν εντοπίσει πως η περιποιημένη και ελκυστική εμφάνιση βοηθά καταλυτικά τον εργαζόμενο ώστε να βρει πιο εύκολα δουλειά ή να εξελιχθεί στον εργασιακό χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ