Η ομορφιά «παίρνει» καλό βαθμό! - iefimerida.gr

Η ομορφιά «παίρνει» καλό βαθμό!

μαθητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καλοί βαθμοί κόποις κτώνται ή μήπως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος; Πρόσφατη αμερικανικοί έρευνα αποδεικνύει πως για να πάρεις καλούς βαθμούς στο σχολείο εκτός από την καλή επίδοση στα μαθήματα μετράει και... η ομορφιά!

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ με επικεφαλής υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Μάικλ Φρεντς, είναι η πρώτη που μελέτησε την επίδραση που έχουν τρία στοιχεία (ομορφιά, περιποιημένη εμφάνιση, προσωπικότητα) στη βαθμολογία των μαθητών και βρήκαν ότι υπάρχει θετική συσχέτιση. Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι καθηγητές έχουν ένα βαθμό προκατάληψης υπέρ ή κατά ορισμένων μαθητών ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση των τελευταίων. Συγκεκριμένα στα αγόρια μεγαλύτερο ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση, ενώ στα κορίτσια η προσωπικότητα.

Η μελέτη θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού "Labour Economics" (Οικονομικά της Εργασίας).

Την θετική επίδραση της ομορφιάς, την έχουμε ξανασυναντήσει και στον εργασιακό χώρο, αφού, οικονομολόγοι είχαν εντοπίσει πως η περιποιημένη και ελκυστική εμφάνιση βοηθά καταλυτικά τον εργαζόμενο ώστε να βρει πιο εύκολα δουλειά ή να εξελιχθεί στον εργασιακό χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ