Εως και 850 εκ. ευρώ ετησίως πλήρωναν τα Ταμεία σε «μαϊμού» δικαιούχους - iefimerida.gr

Εως και 850 εκ. ευρώ ετησίως πλήρωναν τα Ταμεία σε «μαϊμού» δικαιούχους

Περίπου 200.000 «μαϊμού» δικαιούχοι καταλήστευαν τα ασφαλιστικά Ταμεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 200.000 περιπτώσεις ασφαλισμένων που έπαιρναν επιδόματα ή συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται, αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, από την έναρξη δηλαδή του νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών Ταμείων που επιχειρήθηκε μέσω της απογραφής.

Πρόκειται για περιπτώσεις χορήγησης «μαϊμού» συντάξεων, σε πεθαμένους και μετανάστες και επιδόματα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, χρησιμοποιώντας είτε νεκρούς είτε πολίτες από την Αλβανία ή τη Βουλγαρία.

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Το Εθνος», τουλάχιστον σε τρεις περιοχές της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη, έχουν εντοπιστεί 61 επιχειρήσεις που έχουν στήσει μηχανισμούς πώλησης πλαστών ενσήμων.

Στην αποκάλυψη των κυκλωμάτων που λυμαίνονταν τα ασφαλιστικά Ταμεία, οδηγήθηκε το υπουργείο Εργασίας, μετά την ηλεκτρονική απογραφή. Βάσει αυτής προέκυψε ότι 240.292 δικαιούχοι, περίπου, πήγαν να απογραφούν οι 203.998.

Μόνο και μόνο από τους 36.200 που δεν απογράφηκαν και άρα χάνουν τα δικαιώματά τους, το ελληνικό κράτος, έως το τέλος του χρόνου θα εξοικονομήσει 110 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά από την ανακάλυψη των 200.000 «μαϊμού» δικαιούχων θα εξοικονομούνται ετησίως έως 850 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, τα Ταμεία έχαναν μηνιαίως πολλά εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με τον περιορισμό της αλόγιστης ιατροφαρμακευτικής δαπάνης θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το 45% της συνολικής μηνιαίας δαπάνης των ασφαλιστικών Ταμείων, καλύπτεται από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν βάσει του προϋπολογισμού και ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ