Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων καταδικάζει τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων καταδικάζει τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης

Βανδαλισμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου που στήθηκε το 2014 μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό ως ελάχιστη αναφορά στο κατεστραμμένο αρχαίο εβραϊκό νεκροταφείο που υπήρχε στην περιοχή έως την ναζιστική κατοχή».
«H ενέργεια αυτή, δύο ημέρες πριν από την Εθνική Ημέρα για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος, ομολογουμένως περιγράφουν μία ανησυχητική κατάσταση στην Ελλάδα ως προς τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και εν τέλει ως προς τον οφειλόμενο σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου», τονίζει ο ΣΕΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Α.Π.Θ. και παράλληλα καλούμε όλους τους φορείς να αντιδράσουν συστηματικά ενάντια στις πηγές που τροφοδοτούν τον φασισμό και τον αντισημιτισμό και επιτρέπουν τη δράση των θιασωτών του στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ