Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει καρκίνο στο στήθος -Κυκλοφορεί με ένα μαντήλι στο κεφάλι [βίντεο] - iefimerida.gr

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει καρκίνο στο στήθος -Κυκλοφορεί με ένα μαντήλι στο κεφάλι [βίντεο]

H Άσμα Άσαντ με μαντήλι στο κεφάλι μετά τη χημειοθεραπεία και την επέμβαση (Φωτογραφία: Syrian Presidency Facebook Page via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «επιτυχημένη» επέμβαση αντιμετώπισης καρκίνου του στήθους υποβλήθηκε η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας της Συρίας στο Facebook.

«Η Άσμα αλ Άσαντ συνεχίζει τη θεραπεία κατά του κακοήθους όγκου. Η επέμβαση στο στήθος, που έγινε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Δαμασκού ήταν επιτυχημένη», αναφέρεται στην ανάρτηση που συνοδεύει τη λεζάντα της 43χρονης Πρώτης Κυρίας της Συρίας.

Η γεννημένη στο Λονδίνο Άσμα είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο θεραπεία για έναν κακοήθη όγκο, που εντοπίστηκε στο στήθος της σε πρώιμο στάδιο.

Έκτοτε οι λογαριασμοί της συριακής προεδρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβαζαν βίντεο και φωτογραφίες της συζύγου του προέδρου της Συρίας μ’ ένα μαντήλι στο κεφάλι να επισκέπτεται παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τραυματισμένους στρατιώτες ή να μετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο ανήρτησαν ένα βίντεο που δείχνει την Άσμα να επισκέπτεται έναν στρατιώτη με ακρωτηριασμένα άκρα στο σπίτι του.

Η γεννημένη το 1975 από πατέρα καρδιολόγο και μητέρα διπλωμάτισσα πρώην επενδυτική τραπεζίτης εμφανιζόταν ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά μετά τον εμφύλιο που ξέσπασε το 2011 στη χώρα στον απόηχο της βίαιης καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, έχει δεχθεί έντονη κριτική για την υποστήριξή της στον άνδρα της. Η Άσμα και ο Μπασάρ αλ Άσαντ παντρεύτηκαν πριν από 18 χρόνια, λίγο αφότου ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο γιος του Χαφέζ αλ Άσαντ κι έχουν τρία παιδιά.

Το 2012 προκάλεσε σάλο μετά τη διαρροή emails που αποκάλυπταν ότι πήγε στο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου αναζητώντας ένα «συντριβάνι σοκολάτας», DVD με περιπέτειες του Χάρι Πότερ και πανάκριβα παπούτσια αξίας 5.000 ευρώ, ενώ μαινόταν ο πόλεμος στη Συρία και χιλιάδες πέθαιναν από τις βόμβες και την πείνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ