Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες]

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Τζάκι Κένεντι/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πωλητήριο μπαίνει στη μυθική βίλα της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η βίλα στο Λαγονήσι, που πουλήθηκε πριν από μερικά χρόνια από την κόρη της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, Μαριλένα, στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη, έχει ανακαινιστεί ριζικά και ενοικιάζεται τους τελευταίους 10 μήνες με υψηλό τίμημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, η τιμή για την πώληση του ακινήτου έχει οριστεί στα 15 εκατ. ευρώ και ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον στους κόλπους της ελληνικής ελίτ στο εξωτερικό.

Τη διαχείριση έχει αναλάβει πλέον πανίσχυρος Ελληνας επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate εντός και εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας, ο οποίος αναζητεί αγοραστή.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η παρουσίαση της θρυλικής βίλας προς τους υποψήφιους αγοραστές

Στη διαδικτυακή παρουσίαση του ακινήτου προς τους υποψήφιους αγοραστές τονίζεται η σχέση του με την οικογένεια του Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας.

«Άμεσα συνδεδεμένη με την οικογένεια Ωνάση που ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, χτισμένη σε μια όμορφη παραλία σε μια από τις κορυφαίες τοποθεσίες της Αττικής και μόνο σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο της Αθήνας, αυτή η εξαιρετική βίλα προσφέρει 823 τετραγωνικά μέτρα κομψών εσωτερικών χώρων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η πολυτελής έπαυλη έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο 5.000 τ.μ. με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ μια τεχνητή λίμνη συμπληρώνει το μεγαλοπρεπές σκηνικό.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην επιβλητική κρεβατοκάμαρα κρέμεται το ασπρόμαυρο πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι, που συνδέει το υπερσύγχρονο πολυτελές deisgn με το παρελθόν της βίλας, τότε που η άλλοτε πρώτη κυρία των ΗΠΑ με το σύζυγό της Αριστοτέλη Ωνάση επισκέπτονταν την αδερφή του στο Λαγονήσι.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το τεράστιο καθιστικό με τα ψηλά ταβάνια ανάμεσα σε δύο πτέρυγες που δίνουν στο σπίτι τη μορφή του ελληνικού γράμματος «Π». Τα σαλόνια και οι συνολικά 7 κρεβατοκάμαρες του πολυτελούς κτίσματος διαθέτουν ξύλινα δάπεδα.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η οικογενειακή πτέρυγα αποτελείται από ένα κυρίως υπνοδωμάτιο-σουίτα και δύο επιπλέον υπνοδωμάτια, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο, ενώ η πτέρυγα των φιλοξενουμένων αποτελείται από μια VIP σουίτα και τρία επιπλέον υπνοδωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και ένα άνετο δωμάτιο αναψυχής.

Η βίλα διαθέτει γυμναστήριο με χαμάμ, άνετη πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ενώ στα καθιστικά κυριαρχούν τα δερμάτινα σαλόνια σε minimal γραμμές. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν: εκκλησάκι, πλήρως εξοπλισμένο μπάρμπεκιου, τραπεζαρία με μαρμάρινο πάγκο και ένα ξεχωριστό βοηθητικό κτίσμα με δύο υπνοδωμάτια.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Το περασμένο καλοκαίρι η ιστορική έπαυλη άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της σε Έλληνες και ξένους ενοικιαστές που τη χρησιμοποίησαν είτε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είτε για εκδηλώσεις ακόμα και για γάμους καθώς το σπίτι προσφέρεται λόγω των άνετων χώρων και της μικρής εκκλησίας που διαθέτει στο προαύλιο.

Ακόμα και σήμερα ενοικιάζεται με τίμημα που αγγίζει τα 2.500 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το τοπίο και τις ανέσεις μεταξύ των οποίων υπερσύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές και τηλεοράσεις, ακόμα και επιδαπέδια θέρμανση.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η επίσκεψη της Αθηνάς και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Είκοσι χρόνια πριν, το μακρινό 1999, πέρασε το κατώφλι της βίλας της θείας της στο Λαγονήσι, η Αθηνά Ωνάση. Η 14χρονη τότε εγγονή του Ελληνα κροίσου ταξίδεψε από την Ελβετία με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ προκειμένου να παραβρεθεί στο γάμο του εξαδέλφου της Γιώργου Δράκου, γιου της Μαριλένας Πατρονικόλα.

Ο γάμος είχε γίνει στο λευκό εκκλησάκι της βίλας και είχε ακολουθήσει δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού με την ανήλικη ακόμα Αθηνά να μην κρύβει τη χαρά της που βρισκόταν ανάμεσα σε συγγενικά της πρόσωπα από την πλευρά της μητέρας της. Αρκετά χρόνια αργότερα η ίδια θα προσκαλούσε την οικογένεια Πατρονικόλα στο δικό της γάμο με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, ωστόσο η θεία της δεν κατάφερε να δώσει το παρών λόγω της βεβαρημένης υγείας της μητέρας της Καλλιρρόης Πατρονικόλα η οποία έφυγε από τη ζωή το 2006.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ωστόσο, είχε στείλει ως δώρο γάμου ένα σερβίτσιο από πορσελάνη που ζωγράφισε η ίδια -καθώς είναι εικαστικός- στο εργαστήριό της στο λόφο του Φιλοπάππου. Η Καλλιρρόη Πατρονικόλα ήταν η μικρότερη αδελφή του Αρίστου, που είχε δυο ακόμα αδελφές, την Αρτέμιδα Γαρουφαλίδου και τη Μερόπη Κονιαλίδου.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο πατέρας της Καλλιρρόης είχε ξαναπαντρευτεί και εκείνη ήταν ετεροθαλής αδελφή τού Αριστοτέλη από το δεύτερο γάμο. Η οικογένεια Ωνάση ήταν μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που «δραπέτευσαν» μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Ακόμα και πριν από το γάμο του Γιώργου Δράκου πάντως, η μοναχοκόρη της Χριστίνας Ωνάση επισκεπτόταν τη βίλα στο Λαγονήσι και έπαιζε στους κήπους και την πισίνα με τα ετεροθαλή αδέλφια της από το δεύτερο γάμο του Τιερί Ρουσέλ.

Στο «σφυρί» η μυθική βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι -Πωλείται για 15 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Αθηνά δεν έχει συναντήσει τη θεία της Μαριλένα, τη μοναδική εν ζωή ανιψιά του Αριστοτέλη Ωνάση καθώς έχει επιλέξει να κόψει τους δεσμούς της με την Ελλάδα, ειδικά μετά και την πώληση του Σκορπιού στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», στη θρυλική βίλα έχει αφήσει το αποτύπωμά του και ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος φέρεται να την είχε επισκεφθεί πολλές φορές καθώς συνδεόταν με την ανιψιά του Ωνάση, Μαριλένα Πατρονικόλα, πριν γνωρίσει τη Δήμητρα Λιάνη, όπως έχει περιγράψει η ίδια η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της «Ερωτας και Εξουσία» στο οποίο απαριθμεί τους θυελλώδεις έρωτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ