Ο εφιάλτης επιστρέφει - Νέο κρούσμα τρελών αγελάδων - iefimerida.gr

Ο εφιάλτης επιστρέφει - Νέο κρούσμα τρελών αγελάδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εφιάλτης της νόσου των τρελών αγελάδων επανήλθε, αυτή τη φορά στην Αμερική, αφού, ήδη έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα, με τελευταίο το χθεσινό, που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, το τέταρτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ESB) στις ΗΠΑ, εντοπίστηκε σε μια γαλακτοφόρα αγελάδα στην κεντρική Καλιφόρνια. Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, από την πλευρά του, βέβαια έσπευσε να καθησυχάσει τους καταναλωτές και να τους διαβεβαιώσει για τα ασφαλή, υγιή βοοειδή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος. «Ουδέποτε η αγελάδα δεν παρουσίασε κίνδυνο για τη διατροφική αλυσίδα ή τη δημόσια υγεία».

Επίσης, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο «η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα», ενώ όλοι οι μηχανισμοί για την πρόληψη της νόσου έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Το υπουργείο Γεωργίας «εμπιστεύεται τα υγιή βοοειδή στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εξαγωγές αμερικανικού βόειου κρέατος ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για τις εξαγωγές αυτές.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι διαθέτουν 90,8 εκατομμύρια κεφάλια βοοειδών, τα οποία αποτελούν κεφαλαιώδες μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ορισμένων Πολιτειών όπως το Τέξας (νότιες ΗΠΑ), η Νεμπράσκα και το Κάνσας (κεντρικές), η Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ