Αυξάνονται κατά 10% οι εισακτέοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας, φέτος - iefimerida.gr

Αυξάνονται κατά 10% οι εισακτέοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας, φέτος

Κατά 10% αυξημένος ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας φέτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ο οποίος αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 10%, περίπου.

Συγκεκριμένα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν περίπου 45.000 άτομα στα Πανεπίστημια της χώρας και περίπου, 30.000 στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ορθολογικότερη κατανομή των εισακτέων ώστε να ενισχύονται τα περιφερειακά ιδρύματα και να μη διογκώνονται τα - ούτως ή άλλως «κορεσμένα» - ιδρύματα των κεντρικών πόλεων.

Οι υποψήφιοι περασμένων ετών θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, χωρίς να εξεταστούν εκ νέου, σε ποσοστό 10%.

Φέτος, όμως, αλλάζει και το καθεστώς της εισαγωγής των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι), έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και αδικίες του περασμένου χρόνου, όταν τα μέτρα σ' αυτές τις κατηγορίες δημιούργησαν κοινωνικά προβλήματα σε οικονομικά αδύνατες τάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ