Εκλεψαν έργο του Banksy από το Bataclan -Ξήλωσαν ολόκληρη πόρτα [εικόνα] - iefimerida.gr

Εκλεψαν έργο του Banksy από το Bataclan -Ξήλωσαν ολόκληρη πόρτα [εικόνα]

Το έργο του Banksy που έκλεψαν/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA- JULIEN DE ROSA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φτερά» έκανε ένα έργο του Banksy, το οποίο είχε δημιουργήσει σε έξοδο κινδύνου του Bataclan, στο Παρίσι.

Επρόκειτο για μέρος μια σειράς από κατά κύριο λόγο τοιχογραφίες, που πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο διάσημος καλλιτέχνης, τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα, η οποία θρηνεί.

Ηταν σε έξοδο κινδύνου του συναυλιακού χώρου που είχε αποτελέσει το επίκεντρο της τρομοκρατικής επίθεσης που είχε γίνει στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Τότε, κάποιοι από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα, είχαν εισβάλει στο Bataclan και είχαν σκοτώσει 90 ανθρώπους.

Οι κλέφτες χρησιμοποίησαν φορτηγάκι, στο οποίο έβαλαν την πόρτα αφού την «ξήλωσαν», το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει το AFP επικαλούμενο αστυνομική πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Σήμερα μας γεμίζει μια αίσθηση βαθιάς αγανάκτησης. Το έργο του Banksyu, που ανήκει στους πάντες- Γάλλους, Παριζιάνους, πολίτες του κόσμου- μας αφαιρέθηκε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η διεύθυνση του Bataclan.

Αυτό είναι το έργο του Banksy που έκλεψαν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι banksy bataclan
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ