Την πάτησαν όλοι! Αυτή η διάσημη φωτογραφία της Μαρί Κιουρί δεν δείχνει την ίδια, αλλά την σωσία της [εικόνες] - iefimerida.gr

Την πάτησαν όλοι! Αυτή η διάσημη φωτογραφία της Μαρί Κιουρί δεν δείχνει την ίδια, αλλά την σωσία της [εικόνες]

Η ψεύτικη Μαρί Κιουρί. Φωτογραφία: Susan Marie Frontczak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαρί Κιουρί είναι μια διάσημη Πολωνή φυσικός, χημικός και καθηγήτρια όπου μαζί με τον σύζυγό της, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Ήταν η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της.

Η Μαρί Κιουρί στο εργαστήριό της
Η Σούζαν Μαρί Φρόντσζακ υποδυόμενη την Μαρί Κιουρί
Οι Μαρί και Πιερ Κιουρί

Γι’ αυτό και κάποιες χώρες θέλησαν να φτιάξουν γραμματόσημα με το πρόσωπό της για την 100η επέτειο του βραβείου Νόμπελ της στη χημεία. Αλλά έκαναν ένα λάθος. Αντί να χρησιμοποιήσουν την σωστή φωτογραφία της Μαρί Κιουρί, έβαλαν μια άλλη.



Και συγκεκριμένα, έβαλαν την φωτογραφία της Σούζαν Μαρί Φρόντσζακ, που την φωτογράφησε ο Πολ Σρόντερ το 2001.


Η Φρότσζακ βγάζει τα προς το ζην υποδυόμενη την διάσημη επιστήμονα στην σκηνή και το κάνει εδώ και 13 χρόνια, έχοντας εμφανιστεί σε περίπου 350 παραστάσεις σε 30 αμερικανικές και χώρες όπως έχει δηλώσει η ίδια στο Popular Science.

Το γραμματόσημο της Ζάμπια
Στην ΔΗμοκρατία του Τόγκο πραγματικά πίστεψαν πως πρόκειται για την Μαρί Κιουρί
Το γραμματόσημο του Μάλι



Η εικόνα της Φρόντσζακ μπορεί να βρεθεί στα γραμματόσημα με θέμα την Μαρί Κιουρί σε χώρες όπως το Μάλι, η Δημοκρατία του Τόγκο, η Ζάμπια και η δημοκρατία της Γουινέας.


Η Φρόντσζακ είπε ότι είχε ανάμικτα συναισθήματα σχετικά με τα γραμματόσημα. «Το θεωρώ κομπλιμέντο που υπάρχει τόση μεγάλη ομοιότητα, ώστε να πιστέψουν πως είμαι η Μαρί Κιουρί» δήλωσε στο Physics Buzz. «Υπάρχει κάποια essence της που έχει αποτυπωθεί στην φωτογραφία». Αλλά δεν είναι χαρούμενη που η ομοιότητά της χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά της.


Να σημειωθεί πάντως, πως η Δημοκρατία του Τόγκο πίστεψε πραγματικά πως η Φρότσζαν αν η Μαρί Κιουρί σε αυτό το γραμματόσημο που έγινε με αφορμή την 100η επέτειο του βραβείου Νόμπελ της μεγάλης επιστήμονας στην χημεία.

Φωτογραφίες: Susan Marie Frontczak

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ