Η Τζέιν Φόντα στα 80 φτιάχνει δονητές για ώριμες κυρίες- Η επανάσταση του Netflix - iefimerida.gr

Η Τζέιν Φόντα στα 80 φτιάχνει δονητές για ώριμες κυρίες- Η επανάσταση του Netflix

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός γίγαντας Netflix ήρθε να κατακτήσει και την τρίτη ηλικία με τη σειρά Grace and Frankie, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζέιν Φόντα.


Στα 81 της σήμερα, η σταρ του Χόλιγουντ, δηλώνει ότι έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία που της έδωσε η τηλεοπτική πλατφόρμα για να παίξει στο πλευρό της 79χρονης φίλης της Lily Tomlin. Στη σειρά, οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να συγκατοικήσουν όταν οι σύζυγοί τους αποκαλύπτουν, μετά από 40 χρόνια γάμου, ότι είναι ομοφυλόφιλοι και τις εγκαταλείπουν για να παντρευτούν μεταξύ τους.


Φέρνοντας στο προσκήνιο ήρωες τρίτης ηλικίας που σπάνε το σχήμα της παραδοσιακής οικογένειας, το Netflix πρωτοτυπεί. Σύμφωνα με την Τζέην Φόντα, οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι σχεδόν απούσες από την τηλεόραση. «Κανείς δεν τις θέλει να παίξουν», δήλωσε στην παρουσίαση της σειράς στον Τύπο.


Η πρωτότυπη σειρά, την οποία εμπνεύστηκε η Martha Kauffman, δημιουργός της εμβληματικής σειράς «Φιλαράκια» «ασχολείται με θέματα τα οποία δεν συζητώνται ποτέ στη ζωή, ούτε στην τηλεόραση», πρόσθεσε η Τζέην Φόντα.


Οταν οι δύο γυναίκες ανακαλύπτουν την ομοφυλοφιλία των συζύγων τους, στη σειρά Grace and Frankie, αποφασίζουν να υποστηρίξουν η μία την άλλη ώστε να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους. Παρότι ενσαρκώνουν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες -η Γκρέης, Τζέην Φόντα, δίνει υπερβολική σημασία στο τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνην, ενώ η Φράνκι, Λίλι Τόμπλιν, ακούει μόνο το ένστικτό της- η χημεία των δύο γυναικών είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού.


Σε ένα βαθύτερο επίπεδο έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο τολμηρές προσπάθειες της τηλεόρασης να προσεγγίσει με πιο ρηξικέλευθο τρόπο την τρίτη ηλικία. Η Γκρέις και η Φράνκι βγαίνουν ραντεβού, κάνουν σεξ, χρησιμοποιούν προφυλακτικά και βάζουν μπροστά μια επιχειρηματική ιδέα με δονητές για ώριμες κυρίες. Η Φράνκι, μάλιστα, καπνίζει μαριχουάνα και τσιγάρα, πραγματικό ταμπού για μια ώριμη αμερικανίδα.


«Ζούμε ακόμα με το παλιό πρότυπο της ηλικίας που σχηματίζει ένα τόξο: γεννιόμαστε, φτάνουμε στο απόγειό μας στη μέση ηλικία και βυθιζόμαστε στο βαθύ γήρας. Αντιμετωπίζουμε την ηλικία ως παθολογία», είχε πει παλιότερα η πανέμορφη σταρ.
«Η ηλικία δεν είναι παθολογία, αλλά δυνατότητα. Και μαντέψτε, αυτές οι δυνατότητες δεν είναι για τους λίγους τυχερούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά τα 50 νιώθουν καλύτερα, λιγότερο στρεσαρισμένοι, λιγότερο εχθρικοί, λιγότερο αγχωμένοι. Έχουμε την τάση να αναζητάμε κοινά σημεία, ομοιότητες και λιγότερο τις διαφορές. Και τώρα, που ζω τη δική μου “τρίτη πράξη”, ανακαλύπτω ότι ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη· έχω ένα ισχυρό αίσθημα ευζωίας» είπε.


Στη σειρά οι δύο γυναίκες αποφασίζουν να προωθήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, κατασκευάζοντας δονητές για ώριμες γυναίκες που έχουν πρόβλημα οστεοαρθρίτιδας! Ο δονητής έχει μαλακό χερούλι και αποκαλείται Ménage à Moi. Γκρέις και Φράνκι το δοκιμάζουν πρώτα στον εαυτό τους και είναι πανευτυχείς. «Ξύπνησε κάτι μέσα μου που νόμιζα ότι ήταν από καιρό πεθαμένο!. Ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μου είχε λείψει! Ναι, πόσο μου έλειψε!» λέει η Τζέην Φόντα στην ταινία, με μια ιδιαίτερη λάμψη στα μάτια.

Ψάχνουν μάλιστα μια ομάδα δοκιμής και καλούν φίλες στο σπίτι τους. Για κακή τους τύχη οι εν λόγω φίλες είναι από μια ομάδα προσευχής και σοκάρονται στην ιδέα ότι πρέπει να αυνανιστούν με δονητή και να περιγράψουν τα αισθήματά τους.

Η σεξουαλικότητα των ηλικιωμένων είναι ένα κεφάλαιο που αγνοείται πανηγυρικά στην τηλεόραση. Προσθέτοντας sex toys στο Grace & Frankie, το Netflix πραγματοποιεί τομή. Η ίδια η Τζέην Φόντα παρουσίασε μάλιστα τον δονητή στο σόου της Ελεν Ντε Τζενέρις, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης:

Η Φόντα και η Τόμλιν είναι φίλες από το 1980, όταν έπαιξαν με την τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον στην κωμωδία «Πώς να ξεφορτωθείς το αφεντικό σου».
Η μάχη και των δυό τους εναντίον της οικογενειακής βίας και η αγάπη τους για τη φύση και τα ζώα σφράγισαν τη φιλία τους, διαχρονικά, αλλά και απέναντι στον φεμινισμό, ένα θέμα που σημαδεύει και τη σειρά.


«Ενα από τα σημεία κλειδιά του φεμινισμού, είναι ότι δεν χρειάστηκε να εγκαταλείψουμε τον πραγματικό μας εαυτό», παρατήρησε η Τζέην Φόντα και έκανε αυτοκριτική γιατί επί 15 χρόνια είχε εγκαταλείψει τον κινηματογράφο και την τηλεόραση επειδή παντρεύτηκε τον ιδρυτή του καναλιού CNN, Τεντ Τέρνερ.

Ας σημειωθεί ότι η σειρά γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία παγκόσμια αλλά και στην Αμερική που τα ρούχα που φοράει η τηλεοπτική Γκρέις, η αειθαλής με τη νεανική σιλουέτα Τζέην Φόντα, γίνονται ανάρπαστα.

Ακόμη και το σπίτι στην παραλία όπου ζουν οι δύο τηλεοπτικές φίλες, υπερκινητικές και σέξι ηλικιωμένες, προωθείται ως πρότυπο διακόσμησης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέιν Φόντα δονητές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ