Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] - iefimerida.gr

Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες]

Φόνοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει στο διαδίκτυο μετά την ψηφιοποίηση 2.200.000 φωτογραφίων από τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Φωτογράφοι των αστυνομικών τμημάτων αλλά και διάσημοι φωτορεπόρτερ παρουσιάζουν την πόλη έτσι όπως την είχαμε φανταστεί αλλά δεν την είχαμε δει ποτέ.

Δύο παιδιά που παίζουν μπέιζμπολ στην αλάνα του Μπρούκλιν βρίσκουν σε ένα κάδο το άψυχο κορμί του περιβόητου γκάνγκστερ Γκασπάρε Καντέλα τυλιγμένο σε μια λινάτσα, μαχαιρωμένο 24 φορές στο στήθος και το πρόσωπο, με το λαρύγγι κομμένο... Οι αστυνόμοι καταφτάνουν με τα μπλοκάκια τους, μουρμουρίζοντας βρισιές για τα ξεκαθαρίσματα του οργανωμένου εγκλήματος και ο δημοσιογράφος φωτίζει τα σκοτάδια με το φλας του αγωνιώντας αν θα προλάβει την έκδοση της 19ης Νοεμβρίου 1918...

Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από τις φωτογραφίες του New York Police Department και τους εργάτες που αιωρούνται στη φημισμένη γέφυρα του Μπρούκλιν, μέχρι τον άντρα που διαβάζει σε μια γωνιά της περίφημης 6ης Λεωφόρου μια εφημερίδα με πηχυαίο τίτλο «Τα ναζιστικά στρατεύματα τώρα 75 μίλια έξω από το Παρίσι», ο καθένας μας πια μπορεί να ταξιδέψει πιο εύκολα από ποτέ στη Νέα Υόρκη της εποχής.

Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για τη μετατροπή των φωτογραφικών και δεκάδες ώρες δουλειάς οι οποίες απέδωσαν ένα αποτέλεσμα που ξάφνιασε ακόμη και το δημαρχείο...

Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Ολοι μας γνωρίζαμε ότι υπήρχαν φανταστικές φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο αλλά κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει πόσο πολύτιμο τελικά ήταν αυτό το αρχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κένεθ Κομπ, ένας από τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης.

Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Φόνοι, ποτοαπαγόρευση, όργιο κατασκευών και όνειρα για μεγάλη ζωή! [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ