Ολίβια Κόλμαν -Οταν η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου δούλευε ως καθαρίστρια και έψαχνε μια λίρα για να αγοράσει μια πατάτα να φάει - iefimerida.gr

Ολίβια Κόλμαν -Οταν η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου δούλευε ως καθαρίστρια και έψαχνε μια λίρα για να αγοράσει μια πατάτα να φάει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολίβια Κόλμαν, η πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου στο The Favourite, μπορεί αυτή την περίοδο να ψάχνει για την τουαλέτα που θα φορέσει στα Οσκαρ 2019, αλλά πριν μερικά χρόνια έψαχνε κάτω από τους καναπέδες για λίγα σεντς, προκειμένου να αγοράσει έστω μια πατάτα για να γεμίσει το άδειο της στομάχι.

Η Ολίβα Κόλμαν μετά τη σχολή υποκριτικής δούλεψε όπου μπορούσε για τα προς το ζην. Οχι στην τηλεόραση, ούτε στον κινηματογράφο. Δούλεψε ως γραμματέας -«όχι με μεγάλη επιτυχία αν και ήμουν χαρούμενη τότε» δηλώνει η ίδια- και ως καθαρίστρια.

«Υπήρξαν χρονιές που δεν είχα δουλειά. Ήταν δύσκολοι καιροί. Πραγματικά αγαπούσα τη δουλειά της καθαρίστριας. Μου άρεσε η ικανοποίηση που έπαιρνα καθαρίζοντας», έχει πει η Κόλμαν.

Η υποκριτική ήταν πάντα ο στόχος της. «Το να καταφέρω να αναγράφει η ταυτότητά μου ''ηθοποιός'' ήταν αυτό που ήθελα περισσότερο στον κόσμο».

Ολίβια Κόλμαν -Οταν η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου δούλευε ως καθαρίστρια και έψαχνε μια λίρα για να αγοράσει μια πατάτα να φάει | iefimerida.gr 0

Μιλώντας για τις πρώτες ημέρες του γάμου της με τον Εντ Σινκλέρ είχε πει: «Οταν πρωτομετακομίσαμε από το Μπρίστολ στο Λονδίνο, το 1998, περάσαμε δύσκολες μέρες. Είχα μόλις μια λίρα στην τσέπη και στην τράπεζα τίποτα. Ο Εντ δεν είχε χρήματα επίσης και έτσι ψάχναμε για κανένα σεντ κάτω από τον καναπέ για να μπορέσουμε να αγοράσουμε μια πατάτα και να την μοιραστούμε», είχε πει επίσης η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου. Τότε ζούσε με τον σύζυγό της στη σοφίτα ενός φίλου τους στο Εσσεξ. Εμειναν εκεί για δυο μήνες.

Το 1999 αγόρασαν ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Ιστ Ντάλγουιτς του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας μια κληρονομιά 30.000 λιρών του Εντ. Πούλησαν το διαμέρισμα δύο χρόνια αργότερα για 150.000 λίρες.

Ολίβια Κόλμαν -Οταν η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου δούλευε ως καθαρίστρια και έψαχνε μια λίρα για να αγοράσει μια πατάτα να φάει | iefimerida.gr 1

Το ζευγάρι έβγαλε μια πιστωτική κάρτα το 2001 και κατέληξε χρέος 3.000 λιρών, ένα σχετικά μικρό ποσό, αλλά η Ολίβια το βρήκε τρομακτικό καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να το ξεπληρώσει.

Ωστόσο, ήταν αποφασισμένη να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική. «Η μαμά μου είπε, ''θα τα παρατήσεις σε ένα χρόνο. Και της είπα, "όχι, θα τα παρατήσω σε δέκα "».

Η καριέρα της άρχισε το 2003, όταν συμμετείχε στο Peep Show του Channel 4.

Ακολούθησαν το "Kev and Bev" AA και μια άλλη κωμική σειρά, το Green Wing.

Πληρώθηκε με 25.000 λίρες για κάθε κωμική σειρά για κάθε μια από τις οποίες χρειάστηκε να συμμετέχει σε γυρίσματα εννέω μηνών. Τα χρήματα όμως ήταν αρκετά για να ζήσει και αυτή και ο Εντ.

Ολίβια Κόλμαν -Οταν η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου δούλευε ως καθαρίστρια και έψαχνε μια λίρα για να αγοράσει μια πατάτα να φάει | iefimerida.gr 2

Και ακολούθως ήρθαν και άλλες επιτυχίες και πρόσφατα η μεγαλύτερη, με το The Favourite του Λάνθιμου που της χάρισε ήδη δύο Χρυσές Σφαίρε και μια υποψηφίοτητα για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Μένει να δούμε στις 28 Φεβρουαρίου αν θα το κερδίσει κιόλας.

Η Ολίβια Κόλμαν αγκαλιά με τη Χρυσή Σφαίρα.
Με την συμπρωταγωνίστριά της Εμμα Στόουν, υποψήφια επίσης στα Οσκαρ, για το βραβείο Β' Γυναικείου Ρολου και τον Γιώργο Λάνθιμο.

Φωτογραφίες: ΑΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ