Συγκλονιστική πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκλονιστική πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τσέλσι, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Καμπ Νου», κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 από την πρωταθλήρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37ο λεπτό λόγω της αποβολής του Τζον Τέρι για χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντσες.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τις επιθετικές προθέσεις της και μόλις στο τρίτο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Λίονελ Μέσι να πλασάρει άουτ. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο παρέταξε την Τσέλσι με εμφανή στόχο την διατήρηση του πολύτιμου μηδέν στην αμύνα, αν και τα σχέδιά του τροποποιήθηκαν με τον τραυματισμό του Γκάρι Κέιχιλ και την είσοδο στο 12’ του Χοσέ Μποσίνγκουα στον αγωνιστικό χώρο, με την παράλληλη μετατόπιση του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς από το δεξί άκρο στο κέντρο της άμυνας. Στο 19’ ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Μέσι, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό του Αργεντινού με τον Σεσκ Φάμπρεγκας και εκπληκτικό τακουνάκι του τελευταίου. Στο 25’ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά απείλησε τον Βίκτορ Βαλντές, με το πλασέ από πολύ πλάγια θέση του Ιβοριανού επιθετικού να βρίσκει το εξωτερικό μέρος του τέρματος των γηπεδούχων. Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησε στο αμέσως επόμενο λεπτό και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Ζεράρ Πικέ να παραχωρεί τη θέση του στον Ντάνι Αλβες, μετά από την σύγκορυση που είχε με τον Βαλντές, ενώ το σύστημα των Καταλανών δεν άλλαξε και παρέμεινε 3-4-3. Η πίεση των «μπλαουγκράνα» απέδωσε καρπούς στο 35’ με τον Σέρχιο Μπούσκετς να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ, ύστερα από ασίστ του Κουένκα. Στο 37ο λεπτό οι «μπλε» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τζον Τέρι για χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντσες και στο 43’ οι Καταλανοί έφτασαν στο 2-0: ο Μέσι έκανε την κάθετη πάσα στον Αντρές Ινιέστα και ο Ισπανός μέσος δεν έχασε την ευκαιρία να πλασάρει εύστοχα τον Τσεχ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημά της, η Τσέλσι βγήκε μπροστά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε σε 2-1 με τον Ραμίρες, ο οποίος «κρέμασε» τον Βαλντές, εκμεταλλευόμενος την υπέροχη κάθετη πάσα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντρογκμπά υπέπεσε σε πέναλτι στον Φάμπρεγκας. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση στο 48’, όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας κατάφερε στο 62’ να σταματήσει τον Κουένκα στο τετ α τετ. Οσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα όσο και να έψαχναν, δεν μπορούσαν να βρουν διάδρομο προς την εστία του Τσεχ από την απίστευτη αμυντική προσπάθεια των παικτών της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους στο 83’ όταν ο Μέσι βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα είχε την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 89', με τον Τσεχ να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Χαβιέρ Μαστσεράνο. Ο Φερνάντο Τόρες στο 91' και ενώ όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν βγει στην επίθεση ψάχνοντας το τρίτο γκολ, σφράγισε την πρόκριση της Τσέλσι διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, που φέρνει τους «μπλε» για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Μαϊου στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μαστσεράνο, Πικέ (26'λ. τρ. Ντάνι Αλβες), Πουγιόλ, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας (74' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Κουένκα (68’ Τέγιο), Μέσι, Σάντσες.

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (12' λ. τρ. Μποσίνγκουα), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μεϊρέλες, Μάτα (58’ Καλού), Ντρογκμπά (80’ Τόρες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ