Σαχινίδης: Η Τρόικα επιβεβαιώνεται στην κατά 4,7% συρρίκνωση του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Σαχινίδης: Η Τρόικα επιβεβαιώνεται στην κατά 4,7% συρρίκνωση του ΑΕΠ

Σαχινίδης: Η Τρόικα επιβεβαιώνεται στην συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό «Dow Jones Newswires».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε επίσης πως στο μέλλον το πρόγραμμα θα μπορούσε να δεχθεί ορισμένες προσαρμογές προκειμένου να πετύχει.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος, μπορεί να εξεταστούν προσαρμογές στο μέλλον», δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

«Προφανώς, εάν η πορεία προσαρμογής ήταν λιγότερο απότομη, ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη θα ήταν μικρότερος, και μια ελαφρώς πιο μακρά πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής θα μπορούσε να είχε μικρότερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη», και προσέθεσε πως «ωστόσο αυτό θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από αυτή που είναι διαθέσιμη».

Ο υπουργός οικονομικών σχολίασε επίσης πως η Τρόικα επιβεβαιώνεται στους αρχικούς της υπολογισμούς περί συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 4,7% για το 2012, ενώ προσέθεσε

Στα σχόλια του ο κ. Σαχινίδης επιβεβαιώνει τις επίσημες προβλέψεις της τρόικας για συρρίκνωση 4,7% του ΑΕΠ αυτό το έτος, προσθέτοντας ότι η «ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο μισό του 2013».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ