Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο]

Η Πορτάρα της Νάξου σαρώνεται από ανέμους κα κύματα -Φωτογραφία: naxostimes.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και αφρικανική σκόνη συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού στη Νάξο την Παρασκευή, μετά την «επιδρομή» του «Φοίβου» στο νησί.

Οπως αναφέρει το naxostimes.gr, η Νάξος όπως και τα άλλα Κυκλαδονήσια, το πρωί της Παρασκευής «ξύπνησε» σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από την πυκνή, αφρικανική σκόνη που το είχε περικυκλώσει.

Θυελλώδεις νοτιάδες δεν άφησαν τίποτα όρθιο και τα τεράστια κύματα «χόρευαν» τις βάρκες ακόμα και μέσα στο λιμάνι, στο καταφύγιο για τα σκάφη.

Νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν καταιγίδες με αστραπόβροντα, λασποβροχή και χαλάζι. Μπορεί τα πάντα να γέμισαν με λάσπη, όμως μετά τη βροχή η ατμόσφαιρα καθάρισε αρκετά.

Οι εναλλαγές των χρωμάτων κίτρινο, γκρι, μολυβί και γαλάζιο έδωσαν μια διαφορετική γοητεία στο νησί των Κυκλάδων που φέτος κυριολεκτικά πνίγηκε από τη βροχή, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έβλεπαν να μειώνεται η παραγωγή τους λόγω της ανομβρίας.

Ποτάμια και ρυάκια έχουν δημιουργηθεί παντού, χωράφια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ τα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει και κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας συμπληρώνουν τα «σύννεφα» από πουλιά που «χορεύουν» στο ρυθμό του «Φοίβου» που ενώ ψάχνουν καταφύγιο να προφυλαχτούν από τα καιρικά φαινόμενα, δίνουν ζωή στο γκρίζο του ουρανού...

Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ