Πέθανε ο Ανδρέας Κιντής -Πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - iefimerida.gr

Πέθανε ο Ανδρέας Κιντής -Πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Ανδρέας Κιντής -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κιντής.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την είδηση του θανάτου του πρώην Πρύτανη και Ομότιμου Καθηγητή του Ιδρύματος και επίλεκτου μέλους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας που με το ήθος και την άριστη επιστημονική του κατάρτιση προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προέβη στην έκδοση ψηφίσματος.

Σύμφωνα με αυτό, η Σύγκλητος αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος αποφάσισε:

• Να αναρτηθεί μεσίστια η Σημαία του Πανεπιστημίου μέχρι την ημέρα της κηδείας
• Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του μεταστάντος
• Να σταλεί συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένειά του
• Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο
• Να διακοπεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας
• Να αναρτηθεί το πορτρέτο του εκλιπόντος στην Αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Ποιος ήταν

Ο κ. Ανδρέας Κιντής ήταν καθηγητής Οικονομικών και Πρύτανης για τρεις θητείες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων. Ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.). Στη διάρκεια της πρώτης πρυτανικής του θητείας (1989-1992) ήταν εκπρόσωπος των Ελλήνων Πρυτάνεων στον Σύνδεσμο (LIAISON) των Πρυτάνεων των χωρών-μελών της Ε.Ε. και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Επιτροπή Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ. Συνέχισε Μεταπτυχιακές Σπουδές για μια πενταετία περίπου σε Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής και της Αγγλίας.

Ηταν κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων Μάστερ των Επιστημών (Μ.Sc.) και Διδακτορικού (Ph.D.). Υπήρξε υπότροφος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, των Πανεπιστημίων Wiscounsin και Berkeley των ΗΠΑ, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard. Είχε διδάξει σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.).

Ηταν μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και κριτής εργασιών για δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης υπήρξε και είναι μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων του Δημόσιου Τομέα, μεταξύ των οποίων και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Είχε πλούσιο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και δέθετε μεγάλη εμπειρία σε θέματα Οικονομικής Πολιτικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

Ακόμη, ο καθηγητής Κιντής με μονογραφίες και άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος είχε συμβάλλει στην ανάπτυξη προβληματισμού πάνω σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ