Γιατί το Google είναι τόσο γρήγορο; [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί το Google είναι τόσο γρήγορο; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πώς μπορεί η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης να μας εμφανίζει από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, είναι κάπως δύσκολο να το κατανοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Προκειμένου ο απλός χρήστης του διαδικτύου να αντιληφθεί και να προσπαθήσει αν κατανοήσει την λειτουργία της Google, η εταιρεία έβγαλε στην δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Ματ Κατς εξηγεί ακριβώς πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.

Όσο περίεργο και εάν ακούγεται, η μηχανή χρειάζεται να ελέγξει όλο το διαδίκτυο προκειμένου να ταξινομήσει και αν εμφανίσει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Παρόλο που η Google κάνει αυτό το πράγμα σε καθημερινή βάση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο ίδιος δηλώνει «Συνηθίζαμε να ανιχνεύουμε τον ιστό για 30 μέρες και μετά να ανεβάζουμε τα δεδομένα για μία εβδομάδα».

Αυτή η μέθοδος γρήγορα εγκαταλείφθηκε επειδή οι ειδήσεις «πάλιωναν» γρήγορα οπότε πλέον η εταιρεία αποφάσισε να ανιχνεύει σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ