Μπαρτσελόνα και Τσέλσι λύνουν τις διαφορές τους στο «Καμπ Νου» - iefimerida.gr

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι λύνουν τις διαφορές τους στο «Καμπ Νου»

Μπαρτσελόνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Τσέλσι, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 21:45 στο «Καμπ Νου», θα προκύψει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Καταλανοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου αγώνα για να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης και να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ οι «μπλε» θέλουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των «μπλαουγκράνα» και να έχουνν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά τον χαμένο τελικό του 2008 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 14 φορές στο παρελθόν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα αποτελέσματα (5 νίκες η Μπαρτσελόνα, 5 νίκες η Τσέλσι, ενώ 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα). Στις δύο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν μοιραστεί τις προκρίσεις. Τη σεζόν 2004-2005 για τη φάση των «16», η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει 2-1 στο «Καμπ Νου», όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά νικώντας με 4-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τη σεζόν 2008-2009, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην ημιτελική φάση. Το πρώτο παιχνίδι στο «Καμπ Νου» είχε λήξει ισόπαλο 0-0, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό και να κατακτούν τελικώς τη διοργάνωση με το γκολ του Αντρές Ινιέστα στο 93' και τους «μπλε» να έχουν έντονα παράπονα από τον Νορβηγό διαιτητή της αναμέτρησης, Τομ Χένινγκ Οβρεμπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ