Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Μίριαμ Λέινσγουντ και ο σύζυγός της Πίτερ, έχουν εγκαταλείψει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και ζουν στην άγρια φύση της Νέας Ζηλανδίας.

Χωρίς τηλέφωνα, διαδίκτυο, ψυγείο, είδη προσωπικής περιποίησης, ρολόγια και άλλα βασικά πράγματα που πολλοί θεωρούν δεδομένα, έχουν δημιουργήσει ένα νέο τρόπο ζωής και δεν μπορούν να φανταστούν πλέον τους εαυτούς τους να ζουν αλλιώς.

Όπως υποστηρίζει η Μίριαμ, δεν τις λείπει τίποτα από όλα αυτά, εκτός από το σαμπουάν, το οποίο έχασε κατά τη διάρκεια των πρώτων τους ταξιδιών το χειμώνα, όταν και απέκτησε πιτυρίδα.

«Τον πρώτο χειμώνα, είχα πιτυρίδα», ανέφερε στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή No Filter του Mamamia.com.

«Ο Πίτερ είπε ότι είχε ακούσει κάτι για τους Εσκιμώους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την πιτυρίδα, με τα πρωινά ούρα τους. Σκέφτηκα να δοκιμάσω. Τι πειράζει;», πρόσθεσε.

Η 34χρονη που κατάγεται από την Ολλανδία, όπως περιέγραψε, έκανε την ανάγκη της σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι, και στη συνέχεια έλουσε τα μαλλιά της με τα... ούρα της. «Περίμενα μέχρι που να μπορώ να μυρίσω τα ούρα μου, και μετά τα ξέπλυνα με σαπούνι. Λειτουργεί πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το τέχνασμα με τα ούρα, είναι ένα από τα πολλά ασυνήθιστα πράγματα που έχει ξεκινήσει να κάνει η Μίριαμ, από τότε που ξεκίνησε να ζει στην άγρια φύση.

Η καθηγήτρια γυμναστικής βουρτσίζει τα δόντια της με κάρβουνο και στάχτη, ενώ στις δύσκολες μέρες, χρησιμοποιεί ένα κυπελλάκι περιόδου, το οποίο ξεπλένει σε κοντινούς ποταμούς.

«Ξεφορτωθήκαμε όλα τα υπάρχοντά μας όταν φύγαμε το 2010, και άφησα μόνο ότι χρειαζόμασταν», θυμάται.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι χρειάζεσαι πολύ λίγα. Δυο σορτς, τρία μπλουζάκια, ένα μάλλινο πουλόβερ, ένα μακρύ παντελόνι, ένα ζευγάρι κολάν και κάμποσα ζευγάρια κάλτσες. Όχι πολλά».

«Πακετάραμε σε δύο 85κιλες τσάντες με ό,τι χρειαζόμασταν. Από βρώμη, μέχρι σκόνη γάλακτος, ζύμη αλεύρι, μέλι, ρύζι και λαχανικά », δήλωσε η Miriam στην Daily Mail Australia.

«Μετρήσαμε τα πάντα τέλεια, ακόμα και τα σακουλάκια τσαγιού».

Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ενώ το ζευγάρι εκπαιδεύτηκε λίγο πριν φτάσει στη Νέα Ζηλανδία, με δυο μεγάλες πεζοπορίες 10 ημερών μέσα στη φύση και ανάβοντας φωτιές στη βροχή, η Μίριαμ παραδέχτηκε ότι επειδή ήταν γυμνάστρια, ήλπιζε θα ήταν εντάξει:

«Ήξερα πώς να ρίχνω με τόξο και βέλος σε έναν στόχο, τον οποίο ήξερα ότι θα ήταν χρήσιμο. Αυτό που δεν ήξερα είναι πόσο πιο δύσκολο είναι να στοχεύσεις και να ρίξεις σε κάτι που κινείται», είπε γελώντας.

Ήταν χορτοφάγος για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της πριν από αυτό, αλλά συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να κυνηγήσει για να επιβιώσει.

Η 34χρονη σκότωσε την πρώτη της κατσίκα με το τόξο και το βέλος της.

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα ‘αυτό είναι τρομερό’ εκείνη τη στιγμή και έκλαιγα, αλλά αργότερα ένιωσα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου», δήλωσε.

Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σχολιάζοντας τέλος, τη νέα τους καθημερινότητα μακριά από τον πολιτισμό, ανέφερε: «Είναι απίστευτο το πόσο υπέροχα νιώθεις όταν απομακρύνεσαι από τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ο ύπνος έρχεται πολύ εύκολα όταν το μυαλό είναι ήρεμο. Τώρα πλέον δεν μπορώ να κοιμάμαι στις πόλεις».

Η Μίριαμ αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες της, γι’ αυτό και έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο: «Woman in the Wilderness».

Νέα Ζηλανδία: Γυμνάστρια εγκατέλειψε τον πολιτισμό και ζει στην άγρια φύση -Λούζεται με ούρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ