Φρύνη: Πώς οι δικαστές αθώωσαν την πανέμορφη Ελληνίδα εταίρα μόλις την είδαν γυμνή - iefimerida.gr

Φρύνη: Πώς οι δικαστές αθώωσαν την πανέμορφη Ελληνίδα εταίρα μόλις την είδαν γυμνή

Η Φρύνη πριν αντιμετωπίσει τον Άρειο Πάγο. Πίνακας του Ζαν-Λεόν Ζερόμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα γυμνή, μπροστά στα αδηφάγα βλέμματα των δικαστών.

Η Φρύνη, εταίρα της Αρχαιότητας. Καλλίγραμμη με λευκή επιδερμίδα. Φοράει μόνο τα λευκά της σανδάλια και τα κοσμήματά της. Με το αριστερό χέρι σκεπάζει το πρόσωπό της.

Ο υπερασπιστής της είναι ο ρήτορας Υπερείδης. Επειδή η ρητορική του δεινότητα δεν έπεισε τους Ηλιαστές, αποφάσισε να τραβήξει από πάνω της τον γαλάζιο μανδύα που φορούσε. Μηχανεύτηκε αυτό το κόλπο για να δουν τη φυσική της ομορφιά και να την αθωώσουν.

Ο ρήτορας Ευθίας, την κατηγόρησε, όχι για ανηθικότητα αλλά για το γεγονός ότι θέλησε να φέρει στη Αθήνα μια νέα θεότητα. Στην πραγματικότητα ο Ευθίας τη διεκδικεί, και η ίδια τον απορρίπτει. Εκείνος για να την εκδικηθεί την κατηγόρησε για ασέβεια προς τα θεία και την μήνυσε στην Ηλιαία.

Ο Υπερείδης που υπήρξε εραστής της, εικάζεται ότι πλήρωνε 100 φορές παραπάνω από το κανονικό στη Φρύνη. Ήταν μαθητής του Ισοκράτη και του Πλάτωνα....

Διαβάστε για την ιστορία της Φρύνης και δείτε τους δύο εκπληκτικούς πίνακες στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρύνη εταίρα αρχαιότητα δίκη πίνακες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ