Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για το Brexit: Σταματήστε τις έριδες - iefimerida.gr

Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για το Brexit: Σταματήστε τις έριδες

H Βασίλισσα Ελισάβετ. Δίπλα της η Τερέζα Μέι / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον τίτλο «Η Βασίλισσα προς τους πολιτικούς: Σταματήστε τις έριδες για το Brexit» κυκλοφορούν οι σημερινοί The Times.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, σύμφωνα με το Reuters, μίλησε σε μια εκδήλωση την Πέμπτη και αναφέρθηκε εμμέσως στο ταραγμένο πολιτικό κλίμα στη Βρετανία.

«Την ώρα που ψάχνουμε για νέες απαντήσεις στους μοντέρνους καιρούς, εγώ προτιμώ τις δοκιμασμένες “συνταγές”, όπως το να εκφραζόμαστε κόσμια ο ένας για τον άλλον και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε η Βασίλισσα Ελισάβετ καλώντας άπαντες «να βρούμε τα κοινά εδάφη και ποτέ να μη χάσουμε τη μεγαλύτερη “εικόνα”».

Η φράση της ερμηνεύτηκε ως έμμεση αναφορά στο Brexit και τις καθημερινές αντιδικίες στη δημόσια σφαίρα. Να σημειωθεί ότι η Βασίλισσα είναι υποχρεωμένη να τηρεί -κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της- ουδέτερη στάση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα.
Παρά ταύτα, οι βρετανικές εφημερίδες θυμίζουν τη δήλωση που είχε κάνει, λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καλώντας τους Σκοτσέζους να σκεφτούν προσεκτικά για το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ