Η Διακομματική αποφασίζει τελικά για το προεκλογικό debate - iefimerida.gr

Η Διακομματική αποφασίζει τελικά για το προεκλογικό debate

Η Διακομματική θα αποφασίσει για το προεκλογικό debate
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύση στο μείζον ζήτημα των τηλεοπτικών συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών ανέλαβε να δώσει η Διακομματική Επιτροπή έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στον απερχόμενο υπουργό εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία των προεκλογικών «debate» έχει τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα με το ΠΑΣΟΚ να επιρρίπτει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για φυγομαχία και τα υπόλοιπα κόμματα να διαμαρτύρονται ότι ένα τόσο σημαντικό σημείο της προεκλογικής διαδικασίας επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση Βενιζέλου – Σαμαρά.

«Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε, χθες, την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των ντιμπέιτ, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών», υποστηρίζει ο κ. Μιχελάκης ενώ ο κ. Γιαννίτσης δεσμεύτηκε ότι η σύγκλιση της διακομματικής θα γίνει αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη διεξαγωγή δύο «debate», ένα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά και ένα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των άλλων κομμάτων αλλά η ΝΔ δεν απάντησε θετικά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ότι «αφήνει το χρόνο να κυλά, προφανώς επειδή φοβάται την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο αρχηγούς». Συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μάλιστα επισήμανε ότι «Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει στη σύγκριση ούτε με τον... εαυτό του, αφού έχει ρεκόρ κυβιστήσεων (σ.σ: πρόκειται για τις «κωλοτούμπες») στους τελευταίους κρίσιμους μήνες».

Ολα αυτά ενώ ξεσπούσε διαμάχη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και MEGA λόγω της άρνησης του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί σε εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων του καναλιού. «Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου», επισήμανε ανακοίνωση του κόμματος με το Mega να απαντά μέσω της ιστοσελίδας aixmi.gr που διαχειρίζεται ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος: «Τι προσάπτει ο πρόεδρος του Συνασπισμού στο κανάλι; Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν τον έχει προσκαλέσει. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011 -πριν από 10 μήνες, δηλαδή; Στο δεκάμηνο που μεσολάβησε, μήπως προσεκλήθησαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί Βενιζέλος – Σαμαράς – Παπαρήγα, στα δελτία ή στις εκπομπές; Προσέξετε: ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποστηρίζει ότι το Μega δε μεταδίδει τις δηλώσεις του, ούτε ότι δεν καλύπτει την πολιτική δράση του κόμματός του. Διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει προκληθεί ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού».

Αντιδρώντας στην διαμάχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχει μπλοκάρει τον ορισμό των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών (πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 είχαν πραγματοποιηθεί δυο τηλεοπτικές συζητήσεις, στο στούντιο της ΕΡΤ με την πρώτη να διεξάγεται στις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δυο εβδομάδες προτού ανοίξουν οι κάλπες!) ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε την... πολύ ιδιαίτερη πρόταση του ΛΑΟΣ: «Τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Και η ευκαιρία που θα δώσουν, είναι να κάνουν 20 debate. Δύο την ημέρα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι μία μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ