Σοκαρισμένοι συγγενείς: Φοβούνται ότι ο νοσηλευτής βίασε και άλλους ασθενείς σε κώμα - iefimerida.gr

Σοκαρισμένοι συγγενείς: Φοβούνται ότι ο νοσηλευτής βίασε και άλλους ασθενείς σε κώμα

Ο Νέιθαν Σάδερλαντ (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις κατηγορίες βιασμού γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση εδώ και 14 χρόνια, αρνείται ο νοσηλευτής Νέιθαν Σάδερλαντ μέσω του δικηγόρου του.

Ο άντρας, που άφησε έγκυο την τετραπληγική γυναίκα και σόκαρε τον κόσμου, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, μία για σεξουαλική επίθεση και μία για κακοποίηση ευάλωτου ενηλίκου, όπως διευκρίνισε ο αστυνομικός διευθυντής Τόμι Τόμσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δικηγόρος του Σάδερλαντ, Ντέβιντ Γκρέγκαν, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την πράξη του ακόμη και αν η αστυνομία αναφέρει ότι το DNA του συνδέεται με την υπόθεση.

Μάλιστα, κάνει λόγο για έναν οικογενειάρχη με μικρά παιδιά που ζει στην Αριζόνα από το 1993.

«Δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι ο κ. Σάδερλαντ έχει διαπράξει αυτές τις πράξεις. Ξέρω ότι υπάρχει DNA, αλλά έχει το δικαίωμα να ζητήσει τον δικό του εμπειρογνώμονα», αναφέρει.

Ο Νέιθαν Σάδερλαντ

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες άλλων ασθενών του νοσοκομείου ανησυχούν για την επίθεση και φοβούνται μήπως ο 36χρονος έχει προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις κατά δικών τους ανθρώπων.

Οι συγγενείς ασθενών σοκαρίστηκαν από την είδηση και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Σάδερλαντ βρισκόταν πίσω από αυτό.

«Ηταν πολύ αγαπητός και πολύ συμπονετικός ή τουλάχιστον φαινόταν έτσι. Τον εμπιστευόμουν πραγματικά», λέει η Αντζελα Γκόμες, μητέρα ενός ασθενή. «Υποψιάστηκα άλλους, αλλά έκανα λάθος, όλοι ξεγελαστήκαμε. Ούτε στα χειρότερά μου όνειρα δεν θα πίστευα ότι ήταν αυτός. Ημουν τόσο σοκαρισμένη διότι τον εμπιστευόμουν», προσθέτει.

Ο φερόμενος ως βιαστής με τον δικηγόρο του

Ο Σάδερλαντ εργαζόταν στη νυχτερινή βάρδια, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι, όπως συμβαίνει τις πρωινές ώρες.

Μετά τη σύλληψη του, το νοσοκομείο έστειλε επιστολή στους συγγενείς άλλων ασθενών λέγοντάς τους ότι μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τεστ εγκυμοσύνης.

Η Γκόμεζ λέει ότι ο 27χρονος γιος της υποβλήθηκε σε έλεγχο για ΣΜΝ και αναμένει τα αποτελέσματα. Η μητέρα φοβάται ιδιαίτερα καθώς ο Σάθερλαντ είχε επισκεφτεί τον γιο της.

Ο Σάδερλαντ μαζί με την αδελφή του
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ