Καμμένος: Τσίπρας-Βούτσης απεργάζονται σχέδιο διάλυσης των ΑΝΕΛ [βίντεο] - iefimerida.gr

Καμμένος: Τσίπρας-Βούτσης απεργάζονται σχέδιο διάλυσης των ΑΝΕΛ [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος τους οποίους κατήγγειλε ότι μεθοδεύουν διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ οι κ.κ. Τσίπρας-Βούτσης και ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζονται το σενάριο ο Καμμένος να πάψει να είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος διαλύοντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπως έγινε και με την ΚΟ του Ποταμιού.

«Λαμβάνω ίσως το λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής επεξεργάζεται το σενάριο διάλυσης του κόμματος μας όπως έγινε και με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε» είπε.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό που ήταν στο έδρανο του έκανε λόγο για αχαριστία.

«Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία κ. πρόεδρε απέναντι σε έναν έτερο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια» είπε και προχώρησε στην καταγγελία: «Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν το άρθρο 15 της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι εκλεγμένοι στο κόμμα αυτό έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός από το ίδιο ψηφοδέλτιο».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε την επίθεση του κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι διατηρεί στον υπουργικό θώκο τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου μόλις αυτός παραιτηθεί.

«Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός γίνεται υπουργός γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ομάδα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας».

Ωστόσο ο κ. Καμμένος αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο εφόσον ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που εξελέγη με τους ανεξάρτητους Έλληνες επιστρέψει στο κόμμα.

«Αν δεν έρθει ο κ Νικολόπουλος στους Ανεξάρτητους Ελληνες χάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Βουλής. Αν φύγουμε έτσι θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι εμείς δεν παίξαμε ένα παιχνίδι με το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας δεν κάναμε καμιά συναλλαγή».

Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει και ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. Πρωθυπουργέ».

Ν. Νικολόπουλος-Δημ. Καμμένος: Δεν επιστρέφουμε στους ΑΝΕΛ

Μετά τα όσα είπε ο κ. Καμμένος οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες απευθύνθηκαν στους ανεξάρτητους βουλευτές, Δημήτρη Καμμένο και Νίκο Νικολόπουλο. Και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι προτίθενται να επιστρέψουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Κάτι που σημαίνει ότι με την παραίτηση του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου, θα πάρει την θέση του ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ ο οποίος δεν ανήκει πλέον στους ΑΝΕΛ.

Ως εκ τούτου θα διαλυθεί η ΚΟ του κόμματος και ο Πάνος Καμμένος θα πάψει να είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ