Κοτζιάς: Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών -Λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε να λύσετε

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία του στη Βουλή υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών που φέρει και τη δική του υπογραφή.

Ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι δεν είπε το παραμικρό σχετικά με τις δικές του πράξεις όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Τόνισε δε, ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, καθώς με αυτή εξαλείφθηκε κάθε ιδέα αλυτρωτισμού από τους γείτονες.

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική», δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Θέλω να πω στην κ. Γεννηματά ότι αυτό το “άπατρις” έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία. Ο κ. Σαμαράς δεν απευθυνόταν σε εμάς. Δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα».

«Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια» και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς σχετικά με τα συλλαλητήρια.

«Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε»., δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

«Ο Κοτζιάς διαστρέβλωσε όσα έγραφε στο βιβλίο του ο Ι. Βαρβιτσιώτης»

Συνεργάτες του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών και την αναφορά του στα «δήθεν γραφόμενα του βιβλίου του» -όπως σημειώνουν- τόνισαν:

«Ο κ. Κοτζιάς έφερε στη Βουλή μια Συμφωνία που διαστρεβλώνει την Ιστορία. Σήμερα, από βήματος της, διαστρέβλωσε και τα γραφόμενα στο βιβλίο του κ. Βαρβιτσιώτη. Δυστυχώς γι΄ αυτόν, όμως, η ανικανότητά του δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ