Δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών - iefimerida.gr

Δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικογραφία σε βάρος αγνώστου σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για επίσκεψη σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία, για την ανεύρεση κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του Τμήματος Ποινικού Μητρώου και έφοδο της Δίωξης στο Πρωτοδικείο χτες το απόγευμα,

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία, η έρευνα έγινε μετά από πληροφορίες και εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου, παρουσία εισαγγελέα. Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε μπλοκάρει από κακόβουλο λογισμικό, λόγω επίσκεψης σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Ο εσωτερικός σκληρός δίσκος του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του προσώπου βρίσκονται σε εξέλιξη. Στρέφονται κυρίως σε τέσσερα άτομα που εργάζονται στο τμήμα και χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο υπολογιστή, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για άλλο άτομο από τον χώρο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ