Θεοδωράκης: Θα αποκαλύψω με στοιχεία ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Θα αποκαλύψω με στοιχεία ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού

Η ΚΟ του Ποταμιού λίγο πριν διαλυθεί με την αποχώρηση Αμυρά -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ερώτημα ξεκίνησε την ομιλία του – ως βουλευτής και όχι ως αρχηγός ΚΟ πλέον – ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή.

«Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα: Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού» είπε και πρόσθεσε: «Στις κοινοβουλευτικές συνθήκες που ζούμε θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σήμερα. Θα απαντήσω όμως την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τους οποίους ταύτισε απολύτως.

«Ότι έλεγε ο κ. Τσίπρας στο 2014 τα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Φτάσετε στο σημείο κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορείτε τους αστυνομικούς που προστάτεψαν τις εισόδους της Βουλής. Ποσό ΣΥΡΙΖΑ πια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγέλασε τους πολίτες με τα αντιμνημονιακά και η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να τους ξεγελάσει με τα εθνικιστικά. Εμείς δεν έχουμε σχέση ούτε με τους παλαιοημερολογίτες της αριστεράς ούτε με τους παλαιοημερολογίτες της δεξιάς».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας του: «Γιατί αυτή η εξαλλοσύνη της Νέας Δημοκρατίας, η στήριξη στα συλλαλητήρια και οι μισές κουβέντες περί προδοσίας. Θα πω κάτι στον κ. Μητσοτάκη. Ξέρω και εγώ ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την ψευδαίσθηση του απόλυτου Όμως η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι άλλη είναι η θυσία, αφήνω τη δουλειά μου και μπαίνω στην πολιτική όχι γιατί είμαι ανεπάγγελτος. Θυσιάζω τις ψήφους και το χειροκρότημα αν είναι να λύσω ένα δύσκολο πρόβλημα. Τολμώ να πάω κόντρα στο ρεύμα, το ρήμα είναι τολμώ και όχι πορεύομαι».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε με θερμά λόγια για τη συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε πως αν η Βουλή την καταψήφιζε η Ελλάδα θα απομονωνόταν από όλους τους διεθνείς συμμάχους της

«Η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονες μας την σύνθετη ονομασία. Στο ερώτημα ποιος χάνει και ποιος κερδίσει θα σας απαντήσω με ένα ερώτημα . Βρείτε μου έναν διεθνή αναλυτή που να λέει ότι η Ελλάδα είναι η χαμένη αυτής της συμφωνίας».

Προειδοποίησε δε πως «αν καταψηφίσουμε την συμφωνία θα συγκρουστούμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση με το ΝΑΤΟ με τις Ηνωμένες Πολιτείες με τους συμμάχους μας. Όλοι οι σύμμαχοί μας θα είναι απέναντι στην Ελλάδα αν αρνηθούμε αυτή τη συμφωνία οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι Τούρκοι και οι Ρώσοι» και κατέληξε: «Αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί σήμερα ο πρωθυπουργός που θα χάσει τη θέση του δεν θα είναι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κ. Ζάεφ και η επόμενη κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση θα είναι μία κυβέρνηση Γκρουέφσκι και τα αγάλματα και τα σκιάχτρα θα ξαναεμφανιστούν στους δρόμους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης ποτάμι διάλυση ΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ