Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια - iefimerida.gr

Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια

φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο της Κυριακής εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σήμερα, αργά το βράδυ αναμενόταν να γίνει η ψηφοφορία και να περάσει η Συμφωνία, αλλά τελικά θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί 3 συλλαλητήρια.

Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 0

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το πρώτο θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν θα υπάρχει εξέδρα ούτε ομιλητές. Διοργανώνεται απο την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, την ίδια επιτροπή που διοργάνωσε και το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Το δεύτερο γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η τελευταία ανακοίνωση της “Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” στην τελευταία της ανακοίνωση χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις κατά των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών που θα ψηφίσουν την Συμφωνία, κάνει λόγο για «Βουλή των προθύμων, για Βουλή των αχυρανθρώπων», και καλεί τον κοσμο να διαμαρτυρηθεί στα “μαρμαρένια αλώνια της Πλατείας Συντάγματος”.

Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 1

Οχι στην συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ
Στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ ομιλητής θα είναι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα συμπέσει χρονικά με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έστω και αν ξεκινάει λίγο νωρίτερα και θα γίνει στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συνθήματα θα είναι «όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και ναι στη φιλία-αλληλεγγύη και στην κοινή πάλη των λαών».

Την ίδια ώρα θα γίνει συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία από μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία και διαμαρτυρία έξω από την Βουλή.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Εκτακτα μέτα ασφαλείας θα ληφθουν ώστε να αποφευχθούν επεισόδια όχι μόνο έξω από την Βουλή, αλλά και έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στην διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου. Η οδός Ηρώδου Αττικού φυλάσσεται με κλούβες που έχουν κλείσει την πρόσβαση, η φύλαξη θα ενισχυθεί από το απόγευμα και μετά, ενώ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί.

Ισχυρή αστυνομική φρουρά θα υπάρχει έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης των βουλευτών στην Βουλή και να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα. Θα υπάρχει ενισχυμένη δύναμη και έξω ακριβώς από την είσοδο της Βουλής, στα γνωστά λουλουδάδικα και στην αρχή της οδού Ακαδημίας.

Ειδικά μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν για να μην υπάρξει νέα απόπειρα βίαιης εισόδου στο Κοινοβούλιο, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση. Ενισχυμένη δύναμη από άνδρες των ΜΑΤ θα υπάρχει μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά και λίγο πιο πίσω, στις σκάλες που οδηγούν προς την Βουλή.

Επίσης, γύρω από τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχουν ενισχυμένες δυνάμεις και αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ ο Εθνικός Κήπος θα είναι κλειστός, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση εισόδου στο Κοινοβούλιο μέσα από τον Κήπο.

Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 2
Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 3

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάρωφ. Κλειστή και η Βασ. Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Ακαδημίας, από Κανάρη προς Σύνταγμα.

Κλειστός είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος (Σταδίου, Πανεπιστημίου ), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 4
Ξεκινούν 3 συλλαλητήρια για τις Πρέσπες -Φόβοι για επεισόδια  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ