Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Αλεξ Σάλμοντ - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Αλεξ Σάλμοντ

O πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άλεξ Σάλμοντ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2007 έως το 2014, συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση, όπως δήλωσε πηγή στο Reuters, και θα οδηγηθεί το απόγευμα στο δικαστήριο.

Ο Σάλμοντ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας από την αστυνομία μετά από εμπιστευτική έρευνα που έκανε η κυβέρνηση της Σκωτίας για τις καταγγελίες δύο γυναικών, μελών της ομάδας του, ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Σκωτίας πριν από χρόνια. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Η κυβέρνηση της Σκωτίας της Νίκολα Στέρτζον, έστειλε το τελικό της πόρισμα στην αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας 64χρονος άνδρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο αυτό και να διευκρινίσει ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Μια πηγή επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο άνδρας αυτός είναι ο 64χρονος Σάλμοντ. Τρία τηλεφωνήματα που έγιναν προς τον εκπρόσωπο του Σάλμοντ, δεν υπήρξε απάντηση. Ο δικηγόρος του Σάλμοντ δεν ήταν διαθέσιμος στο τηλέφωνο και δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε email που του εστάλη.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις καθώς ο Σάλμοντ έχει αποχωρήσει από πέρυσι από το κόμμα.

Ο Σάλμοντ έγινε πρωθυπουργός της Σκωτίας το 2007 και την οδήγησε στο κατώφλι της ανεξαρτησίας με το ιστορικό δημοψήφισμα το 2014 προτού παραιτηθεί.

Ένθερμος εθνικιστής παραιτήθηκε από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας τον περασμένο χρόνο όταν έγινε γνωστό ότι η αστυνομία ερευνά δύο κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του.

Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, οι οποίες διατυπώθηκαν επισήμως στην κυβέρνηση της Σκωτίας τον περασμένο Ιανουάριο και ανατρέχουν στο 2013 όταν βρισκόταν ακόμη στην πρωθυπουργία.

Ο Σάλμοντ κινήθηκε νομικά κατά της κυβέρνησης, της οποίας σήμερα ηγείται η πρώην σύντροφός του στο κόμμα Νίκολα Στέρτζον, για τον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε τη διαδικασία των εις βάρος του καταγγελιών για την υπόθεση.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση κατέληξε ότι είχε ενεργήσει παρανόμως στη διάρκεια της έρευνας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Σάλμοντ. Ωστόσο, η αστυνομία της Σκωτίας τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε δική της ξεχωριστή έρευνα για τις καταγγελίες δύο γυναικών, μελών της ομάδας του, ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Σκωτίας πριν από χρόνια, η οποία και οδήγησε στη σημερινή σύλληψή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άλεξ Σάλμοντ Σκωτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ