Euroleague: Ματς-ορόσημο για τον Παναθηναϊκό με αντίπαλο τη Μακάμπι

Μετά την ήττα στον πρώτο του «τελικό», αυτόν με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, τα περιθώρια είναι ακόμη πιο στενά για τον Παναθηναϊκό στην αποψινή αναμέτρηση με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (21:30, Novasports 1) για την 20ή αγωνιστική της Euroleague.

Σοκαρισμένοι αναχώρησαν για το Τελ Αβίβ οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παππά (ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο) στην πρωινή (23/1) προπόνηση πριν το ταξίδι για το Ισραήλ. Οι «πράσινοι» έχασαν ένα βασικό «όπλο» τους, όχι μόνο ενόψει της κρίσιμης «μάχης» με τη Μακάμπι, αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Sold out είναι ήδη τα εισιτήρια για το μεγάλο αυτό παιχνίδι στη Menora Mivtachim Arena, όταν ο Παναθηναϊκός θα βει όρθιο στον απέναντι πάγκο τον τέως προπονητή του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, από την Μπαρτσελόνα (79-68) και από τη Ζαλγκιρις Κάουνας (82-69).

Με οκτώ νίκες ισοβαθμούν τέσσερις ομάδες στην προσπάθεια για παρουσία στα πλέι οφ, εκ των οποίων οι δύο είναι ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι, ενώ οι Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις είναι οι άλλες δύο. Ο Ρικ Πιτίνο θα έχει στη διάθεσή του τον νέο σέντερ Έιντριαν Πέιν, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Euroleague με την πράσινη φανέλα την τρέχουσα σεζόν, από την επιστροφή του.

Θεραπεία έκανε ο Κιθ Λάνγκφορντ την Τρίτη (22/1) και παραμένει εκτός (ήδη ένα μήνα με θλάση). Αντίθετα, οι Ματ Λοτζέσκι και Στεφάν Λάσμε, που δεν ταξίδεψαν στην Λήμνο για το ματς με τον Ήφαιστο, προπονήθηκαν κανονικά και θα είναι στη διάθεση του Πιτίνο.

Οσον αφορά στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού, ο Σφαιρόπουλος έχει... μεταμορφώσει την «ομάδα θρησκεία» του Ισραήλ που προέρχεται από τρεις σερί νίκες: Νίκησε την Μπαρτσελόνα με 99-83 την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα, με 76-93, για την 18η αγωνιστική και την Μπουντούτσνοστ για την 17η. Η τελευταία ήττα της σημειώθηκε στην Ισπανία, από τη Ρεάλ Μαδρίτης (91-79) στις 3 Ιανουαρίου, για την 16η αγωνιστική.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Γιακούμπ Ζαμοϊσκι (Πολωνία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Μακάμπι ΠΑΟ Παναθηναϊκός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ