Euroleague: Για την υπέρβαση στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρ, ο Ολυμπιακός - iefimerida.gr

Euroleague: Για την υπέρβαση στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρ, ο Ολυμπιακός

Φάση από το ματς στο ΣΕΦ / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην «καυτή» έδρα της Φενερμπαχτσέ αγωνίζεται απόψε (19:30, Novasports 2HD) ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα που θα «δραπετεύσει» από το Ulker Sports and Event Hall στη Euroleague. Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που το πετυχαίνει απέναντι στη Φενερμπαχτσέ (17 νίκες - 2 ήττες) και την ίδια ώρα θα ελπίζει σε νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αναντολού Εφές στην Ισπανία, ώστε να «πιάσει» την τουρκική ομάδα στην τέταρτη θέση.

Με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός καλείται να διατηρήσει υψηλή απόδοση για 40 λεπτά, να μείνει συγκεντρωμένος μέσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της Φενέρ και να περιορίσει τα λάθη για να πανηγυρίσει μια δεύτερη διαδοχική νίκη, μετά από αυτή επί της Χίμκι (71-57) στο ΣΕΦ. Πρώτος στη Euroleague είναι ο Ολυμπιακός στα ριμπάουντ, με 36,4 ανά αγώνα.

Με 13 παίκτες ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη η αποστολή του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε μπήκε στις ομαδικές προπονήσεις την Τρίτη (22/1), αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί επί τουρκικού εδάφους. Στη ρακέτα, με ηγέτη τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός, προσπαθώντας να δημιουργήσει δεύτερες ευκαιρίες και να ανεβάσει την παραγωγικότητά του.

Η Φενέρ διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης (83,6π.) με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε βολές, δίποντα και τρίποντα από τον Ολυμπιακό. Επιπλέον, επιλέγει αργό ρυθμό και σετ παιχνίδι, αντίθετα με τον Ολυμπιακό που θέλει να τρέξει. Οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν 80,4 πόντους μέσο όρο στη Euroleague την τρέχουσα σεζόν. Με έναν πόντο είχε ηττηθεί η ομάδα του Πειραιά στο ΣΕΦ, από τη Φενερμπαχτσέ (72-73).

Ο Έρικ Γκριν είχε ταξιδέψει στο ΣΕΦ, αλλά καθώς είχε αποκτηθεί πρόσφατα από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Αυτό έχει αλλάξει πλέον, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να δίνει ανάσες στον επίσης πρώην «ερυθρόλευκο» Κώστα Σλούκα και να αγωνίζεται επί 20:45 λεπτά κόντρα στην Γκραν Κανάρια την περασμένη αγωνιστική, με συγκομιδή εννέα πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιτάλια), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Πέμπτη 24/1
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:30
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Παρασκευή 25/1
Κίμκι (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========

  1. Φενερμπαχτσέ        17-2
  2. Ρεάλ Μαδρίτης       15-4
  3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας        14-5
  4. Αναντολού Εφές      13-6
  5. Ολυμπιακός          12-7
  6. Μπαρτσελόνα         11-8
  7. Μπασκόνια           9-10
  8. Μπάγερν Μονάχου     9-10
  9. Αρμάνι Μιλάνο       8-11
  10. Μακάμπι Τελ Αβίβ    8-11
  11. Ζαλγκίρις Κάουνας   8-11
  12. Παναθηναϊκός        8-11
  13. Κίμκι               7-12
  14. Γκραν Κανάρια       6-13
  15. Μπούντουτσνοστ      5-14
  16. Νταρουσαφάκα        2-17
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ