Ράφαελ Ναδάλ: Ο... μετρ των προλήψεων -Από το χοροπηδητό, τα αυστηρά τακτοποιημένα μπουκάλια του, μέχρι το κρύο ντους [βίντεο] - iefimerida.gr

Ράφαελ Ναδάλ: Ο... μετρ των προλήψεων -Από το χοροπηδητό, τα αυστηρά τακτοποιημένα μπουκάλια του, μέχρι το κρύο ντους [βίντεο]

Ο Ράφαελ Ναδάλ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με τον Ράφαελ Ναδάλ θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την πρόκριση στους 4 του Australian Open.

Ο Ναδάλ όμως είναι ο μετρ των προλήψεων και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που τις εφαρμόζει κάθε φορά που θα βρεθεί στο γήπεδο. Μάλιστα, θέλει τα πράγματα να γίνονται με έναν συγκεκριμένο, πολύ ακριβή τρόπο τόσο πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη των αγώνων του.

Ας δούμε μερικές από τις ιδιοτροπίες του

Σκουπίζετε μετά από κάθε πόντο
Το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και κούραση. Είναι λογικό, οι αθλητές που στέκονται τόσες ώρες στον ήλιο να ιδρώνουν πολύ και να πίνουν πολλά υγρά.

Αλλά ενώ οι άλλοι παίκτες συνήθως σκουπίζουν τον ιδρώτα τους μετά από κάθε σετ, ο Ναδάλ σκουπίζεται μετά από κάθε πόντο.

Περιμένει τον αντίπαλο να περάσει πάντα πρώτος όταν αλλάζουν θέση στο γήπεδο


Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα είναι ποτέ ο πρώτος που θα περάσει για να πάρει την θέση του στην άλλη πλευρά του γηπέδου, όταν οι παίκτες αλλάζουν. Ο Ναδάλ πάντα μα πάντα, θα περιμένει τον αντίπαλό του να περάσει πρώτα αυτός και στην συνέχεια θα περάσει την γραμμή πάντα με το δεξί του πόδι. Και ποτέ δεν πατάει επάνω στις γραμμές.

Τακτοποιεί πάντα τα μπουκάλια του
Σε κάθε αγώνα που παίζει, ο Ραφαέλ Ναδάλ θα καθίσει στον πάγκο και κάθε φορά θα τακτοποιήσει τα μπουκάλια με τον δικό του τρόπο. Και δεν είναι μόνο τα μπουκάλια. Ο Ισπανός παίκτης δεν θα μείνει ικανοποιημένος έως ότου οι ετικέτες κοιτάνε προς μια συγκεκριμένα πλευρά.


Ωστόσο, ο Ναδάλ έχει αρνηθεί ότι πρόκειται για δεισιδαιμονία. «Βάζω δύο μπουκάλια στα πόδια μου, μπροστά από την καρέκλα μου αριστερά μου, το ένα πίσω από το άλλο, σε διαγώνια θέση από το γήπεδο. Κάποιοι το αποκαλούν δεισιδαιμονία, αλλά δεν είναι. Αν ήταν δεισιδαιμονία, γιατί να συνεχίσω να κάνω το ίδιο πράγμα όταν κερδίζω και όταν χάνω;» έχει δηλώσει.

Χοροπηδάει παντού


Είναι σημαντικό – ουσιώδες θα έλεγε κανείς, για έναν παίκτη να διατηρήσει την δική του δυναμική σε έναν αγώνα. Και ο Ναδάλ χοροπηδάει συνεχώς. Ακόμη και όταν ρίχνουν το κέρμα για να δουν ποιος παίκτης θα ξεκινήσει πρώτος, ο Ναδάλ χοροπηδάει σαν κατσίκι. Αυτό πιθανώς τον βοηθά να μένει ζεστός αλλά επίσης εκφοβίζει τον αντίπαλο λαμβάνοντας υπόψη την φήμη και την σωματική του διάπλαση.

Πειράζει συνεχώς τα μαλλιά, το σορτσάκι και την μπλούζα του


Ο Ναδάλ έχει μια περίεργη συνήθεια να τραβά συνεχώς την μπλούζα και το σορτσάκι του την ώρα του αγώνα. Ακόμη και τα μαλλιά του. Προσπαθεί συνεχώς να τα τακτοποιεί για να μην τον ενοχλούν. Πιθανότατα, είναι μια ασυναίσθητη αντίδραση που κάνει για να παραμένει ήρεμος και εστιασμένος στον αγώνα.

Κάνει παγωμένα ντους πριν από κάθε αγώνα
Πριν από κάθε αγώνα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνηθίζει να κάνει ένα κρύο ντους. «Το κάνω πριν από κάθε αγώνα. Είναι το σημείο πριν από το σημείο χωρίς επιστροφή. Κάτω από το κρύο νερό μπαίνω σε έναν νέο χώρο στον οποίο νιώθω την δύναμη και την αντοχή μου να μεγαλώνουν» έγραψε στην αυτοβιογραφία του «Rafa: My Story».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ