Ο Μαδούρο καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος -Διακόπτει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ο Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος και ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Βενεζουέλας με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να κάνει πραξικόπημα. Ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να διατηρήσουν την ενότητα και την πειθαρχία. «Θα θριαμβεύσουμε απέναντι σε αυτό, θα βγούμε νικητές», είπε.

Παράλληλα, ο Μαδούρο έδωσε στους Αμερικανούς διπλωμάτες προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Ενώπιον του λαού και των εθνών του κόσμου και ως συνταγματικός πρόεδρος, αποφάσισα να διακόψω τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με την ιμπεριαλιστική αμερικανική κυβέρνηση», ανέφερε.

Οι ΗΠΑ κάνουν ένα «θανάσιμο λάθος», συνέχισε ο Μαδούρο, προσπαθώντας να επιβάλλουν έναν πρόεδρο στη Βενεζουέλα και απαρίθμησε χώρες στις οποίες ανατράπηκαν αριστερές κυβερνήσεις ή έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με αμερικανική υποστήριξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ