Η Μέρκελ για το «κράξιμο» στα ρούχα της: Τρελαίνονται αν φορέσω το ίδιο σακάκι, ενώ οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνέχεια - iefimerida.gr

Η Μέρκελ για το «κράξιμο» στα ρούχα της: Τρελαίνονται αν φορέσω το ίδιο σακάκι, ενώ οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνέχεια

Η Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία: AP- Michael Sohn
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι κυρίαρχος στο ανδροκρατούμενο «παιχνίδι» της παγκόσμιας πολιτικής. Κι όμως, ακόμη και η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται σχόλια για τα ρούχα της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, σε μια διαφορετική συνέντευξη, μίλησε και για τη διαφορετική κριτική που δέχεται εκείνη, σε σύγκριση με τους άνδρες. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν ένας άνδρας φορά ένα σκούρο κοστούμι για 100 διαδοχικές ημέρες. Αλλά αν εγώ φορέσω το ίδιο σακάκι τέσσερις φορές σε δύο εβδομάδες, τρελαίνονται», είπε στην εφημερίδα Die Zeit.

Παρότι το στιλ της μόνο ιδιαίτερο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί -συνήθως προτιμά τα ίδια σακάκια, σε διαφορετικά χρώματα- αρκετές φορές τα γερμανικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με τις στιλιστικές επιλογές της. Οπως για παράδειγμα όταν εμφανίστηκε σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ με το ίδιο φόρεμα- μάλιστα το Spiegel είχε επισημάνει πως ακόμη και το κολιέ και το χτένισμά της ήταν πανομοιότυπο- ή όταν το 2008 πήγε στην όπερα στο Οσλο με τουαλέτα με βαθύ ντεκολτέ και η Die Welt αναρωτήθηκε «Πόσο μπούστο πρέπει να δείχνει μια καγκελάριος;».

«Πιστεύω ότι ως πολιτικός πρέπει να τα δέχεσαι αυτά. Μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά όταν δεν επηρεάζεσαι από τα πράγματα. Πρέπει να επικεντρώνεσαι στο καθήκον», είπε η ίδια, ενώ χαρακτήρισε υπερβολή την άποψη του δημοσιογράφου ότι έχει γίνει «το πιο σημαντικό» γυναικείο πρότυπο στον κόσμο.

«Αλλες γυναίκες στην πολιτική έχουν συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό: η Χίλαρι Κλίντον, η Τερέζα Μέι. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μακράν μπροστά από την εποχή μας. Και σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο η βασίλισσα της Αγγλίας έχει επίσης καθορίσει πολλά πράγματα μέσω της γκαρνταρόμπας της. Αλλά και εγώ έχω μια συνεισφορά, εξ’ ορισμού», σχολίασε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ