Σε παράλληλο σύμπαν αυτοδυναμίας οι σχεδιασμοί της ΝΔ! - iefimerida.gr

Σε παράλληλο σύμπαν αυτοδυναμίας οι σχεδιασμοί της ΝΔ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Όσοι μιλούσαν ή μιλούν για αρραβωνιάσματα, φοβούνται την αυτοδύναμη ΝΔ και τον αυτοδύναμο Αντώνη Σαμαρά". Τάδε έφη χθες ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις... "εκκλήσεις" Μητσοτάκη περί εθνικής συνεννόησης. Παρόλα αυτά, "γαλάζια" στελέχη έχουν αρχίσει να... γελούν όταν ακούνε τα περί αυτοδυναμίας. Πρόκειται για κεντροδεξιούς βουλευτές, φιλελεύθερων απόψεων, που διερωτώνται, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, να κάνουν σχεδιασμούς αυτοδυναμίας στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά.
"Μα είναι δυνατόν να σκέφτονται μόνο την αυτοδυναμία; Δημοσκοπήσεις δεν διαβάζουν;", διερωτάται προβεβλημένος "γαλάζιος" βουλευτής, στηλιτεύοντας τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά που έχουν αποκλείσει το πιθανότερο σενάριο, σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών: το σενάριο μη αυτοδυναμίας. Αυτό δηλαδή που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, στις οποίες η ΝΔ δεν φτάνει καν το 30% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) και το ΠΑΣΟΚ ίσα που το ξεπερνά. Εξάλλου, όλοι πλέον μιλούν για "κατάρρευση του δικομματισμού" και φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση εκλογών, αν δεν έχει αλλάξει θεαματικά η κατάσταση στη χώρα.

Ο εφιάλτης Σαμαρά

Βεβαίως, είναι σαφές ότι το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας παραμένει ο μοναδικός, ίσως εφιάλτης του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα από ένα πολιτικό "come back", αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να πάει στη βρύση, αλλά... να μην πιει νερό. Να μην έχει, δηλαδή αυτοδυναμία -αν υποτεθεί ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν γίνει, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα...
Για το λόγο αυτό, "γαλάζια" στελέχη του "σαμαρικού" περιβάλλοντος αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο είτε μη αυτοδυναμίας, είτε μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με κάποιο άλλο κόμμα από την "κεντροδεξιά πολυκατοικία".
Και, αν η απόρριψη κάθε συζήτησης περί μη αυτοδυναμίας ήταν μόνο στο πεδίο του δημόσιου λόγου, θα ήταν ευεξήγητο: προφανώς, για λόγους πολιτικής και εκλογικής σκοπιμότητας, η ΝΔ δε θα έμπαινε ποτέ στην -αποσυσπειρωτική για τους ψηφοφόρους της- συζήτηση τι θα κάνει αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Όμως, το θέμα είναι ότι στον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, αλλά και στις συνεργασίες που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους επιτελείς του, ουδέποτε έχει τεθεί το θέμα. Και όσες φορές έχει υπαινικτικά και ακροθιγώς αναφερθεί, η συζήτηση έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες στη λογική "αν προκύψει κάτι τέτοιο από τη ζωή, τότε θα το δούμε".
Ίσως, βέβαια, τότε να είναι αργά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ