Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μη μας πειράξετε, παιδιά» -Σοκάρει o διάλογος με τους εκτελεστές του - iefimerida.gr

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μη μας πειράξετε, παιδιά» -Σοκάρει o διάλογος με τους εκτελεστές του

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μην μας πειράξετε παιδιά, δικηγόροι είμαστε, κανουμε απλως τη δουλειά μας». Αυτά φαίνεται ότι είναι τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειροπουλου όταν κατάλαβε ότι οι Αλβανοί που ήρθαν στο γραφείο του δήθεν ως πελάτες έστρεψαν τα όπλα προς το μέρος του. «Όχι, το μήνυμα πρέπει να φύγει» φέρεται ότι του απάντησαν οι δράστες πριν πυροβολήσουν.

Αυτή τη θέση διατύπωσαν τα μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα οι τρεις κατηγορούμενοι καθυβρίζοντας την συνήγορο πολιτικής αγωγής Ελίζα Βοζενμπεργκ.

Τόσο η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Βικτωρία Γριμάνη, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου .

Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου.
Επίσης, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος ήταν υπερασπιστής και του πατέρα του Αριστειδη Φλωρου.

Η κ. Γριμάνη κατέθεσε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές, ούτε της είχε εκμυστηρευτεί ότι φοβόταν.

Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

«Παρών» στο δικαστήριο ήταν και ο Αριστείδης Φλωρος.

Ένταση

Εκτός των άλλων, επεισοδιακή ήταν και η έναρξη της σημερινής διαδικασίας με τον 34χρονο κατηγορούμενο ως φυσικός αυτουργό στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άρμπερ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, ζήτησε διακοπή της δίκης υποστηρίζοντας ότι έχει εξαντληθεί από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ.

Όταν όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της δίκης είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής για τη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη, για να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των κατηγορουμένων και της πολιτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ