Θόδωρος Μαργαρίτης: Ενιαίο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, χωρίς συνιστώσες - iefimerida.gr

Θόδωρος Μαργαρίτης: Ενιαίο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, χωρίς συνιστώσες

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης δίπλα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά να διαλυθούν οι συνιστώσες του Κινήματος Αλλαγής και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κόμμα, δηλώνει ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης μιλώντα στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen» διευκρίνισε οτι πρότεινε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να ψηφίσει Παρών στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες έτσι ώστε και να υποστηρίζει τα θετικά της Συμφωνίας και να θέτει το θέμα των εκλογών, θέση που όπως είπε θα εξασφάλιζε την συνοχή και της ΔΗΜΑΡ και του Κινήματος Αλλαγής. Αλλά η πρότασή του δεν πέρασε.

Και πρόσθεσε: «Η «μεγάλη εικόνα» είναι η ανάγκη να σταθεί όρθια η Κεντροαριστερά απέναντι στον εθνικό διχασμό που προωθείται. Επομένως μόνη λύση είναι ένα συνέδριο των μελών όπου αφήνουμε πίσω τις παλιές μας κομματικές ταυτότητες(ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) και βάζουμε μπροστά την νέα κοινή μας κομματική ταυτότητα. Αυτή του Κινήματος Αλλαγής. Σε ένα ενιαίο κόμμα με τάσεις ιδεών και χωρίς την γραφειοκρατία του ομοσπονδιακού σχήματος με τις κομματικές συνιστώσες».

Ο κ. Μαργαρίτης διευκρίνισε πάντως ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου και παράδοσης της έδρας του αφού η βουλευτική έδρα ανήκει στην ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικράτειας του ΚΙΝΑΛ και τα σχετικά που γράφονται διευκρινίζω αυτό που ξέρω, είπε. Ότι δηλαδή η ΔΗΜΑΡ είχε θέσει ζήτημα διασφάλισης της κοινοβουλευτικής παρουσίας της μέσα από τις εκλογές ώστε το αποτύπωμα της «επόμενης μέρας» να μην είναι μόνο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ