Οι τζέντλεμεν του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της... μόδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τζέντλεμεν του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της... μόδας [εικόνες]

gentlemen
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνήθως έχουμε δει να διαδηλώνουν όλες οι κοινωνικές ομάδες για τα δικαιώματα τους, δεν είναι συνηθισμένο όμως να βλέπει κανείς λονδρέζους τζέντλεμεν ντυμένους «στην πένα» να διαδηλώνουν κατά...της μόδας!

Αιτία για τον ξεσηκωμό των τζέντλεμεν και της ρετρό διαμαρτυρίας ήταν η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της αμερικανικής εταιρείας ρούχων «Abercrombie & Fitch» στην περίφημη Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, το δρόμο όπου εγκαταστάθηκαν ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα οι πιο περίφημοι ράφτες του Λονδίνου και θεωρείται έκτοτε συνώνυμος της κλασικής ανδρικής κομψότητας.

Τη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες οι «τζέντλεμεν» που εκδίδουν το περιοδικό «The Chap» κρατόντας πλακάτ που έγραφαν «Abercrombie & Fitch – όχι ευχαριστώ», διακηρύσσοντας έτσι την αφοσίωσή τους στα κοστούμια με γιλέκο, το τουίντ, τα κομψά καπέλα και τα καλλιτεχνικά μουστάκια.

Ο Γκούσταβ Τεμπλ, διευθυντής του περιοδικού «The Chap», δήλωσε ότι η διαμαρτυρία αντανακλά τη δυσαρέσκεια για τη γενική τάση να προκρίνονται τα «τρέντι μπλουζάκια» αντί του κλασικού πουκάμισου και της γραβάτας.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά πιστεύουμε ότι ο ενδυματολογικός κώδικας της δεκαετίας του 1940 είναι αξεπέραστος και αιώνιος», τονίζει ο κ. Τεμπλ.

Οι τζέντλεμεν του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της... μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι τζέντλεμεν του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της... μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι τζέντλεμεν του Λονδίνου διαδηλώνουν κατά της... μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ