Σε δίκη ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε δίκη ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγαίου, για την υπόθεση της στοχοποίησης ομοφυλόφιλων, σε κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Η δίκη αυτή τη φορά δεν αναβλήθηκε -όπως συνέβη στις 14 Νοεμβρίου- και συνεχίζεται κανονικά.
Εντός και εκτός της αίθουσας έχει συγκεντρωθεί ομάδα υποστηρικτών των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μάρτυρες υπεράσπισης του Αμβροσίου είναι οι Μητροπολίτες Ηλείας, Γορτυνίας και Πειραιώς, ενώ συνήγορός του ο κ. Γ. Μπέσκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Το παρόν στα δικαστήρια Αιγίου δίνει και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Αλιβιζάτος (με πλάτη) συνομιλεί με τον συνήγορο του Αμβροσίου
Γεμάτα κόσμο από νωρίς τα δικαστήρια Αιγίου, λόγω της δίκης του Αμβροσίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Αφορμή ήταν τα ομοφοβικά σχόλια που είχε περιλάβει σε κείμενό του, με το οποίο φαινόταν να προτρέπει τους αναγνώστες του να απομονώσουν («φτύστε τους») τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.

Η δικαστική αίθουσα που εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας.

Ο τίτλος του κειμένου του, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και σε εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν έφεση.

Σε δίκη ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ