Κάντε το καθάρισμα πιο εύκολο με 5 κόλπα -Χωρίς χημικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάντε το καθάρισμα πιο εύκολο με 5 κόλπα -Χωρίς χημικά [εικόνες]

5 κόλπα για λαμπερό σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μυστικό ότι οι νοικοκυρές λατρεύουν τα κόλπα καθαρίσματος με προϊόντα που υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι και κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη.

Οι χρήστες του Reddit απ’ όλο τον κόσμο αποκαλύπτουν τα αγαπημένα του hacks για καθάρισμα οικιακών συσκευών.

Το Femail μάζεψε τις κορυφαίες συμβουλές, θέλοντας να κάνει τα πάντα στο νοικοκυριό να λάμψουν.

Για το ντους

Το μυστικό για λαμπερό μπάνιο είναι η μίξη ξιδιού και υγρού πιάτων. Σε ένα βαποριζατέρ βάζετε τέσσερα μέρη ξυδιού και ένα υγρού πιάτων. Ψεκάστε το μπάνιο σας και αφήστε για λίγες ώρες.

Επιστρέψτε και ξαναψεκάστε. Στη συνέχεια, τρίψτε και θα δείτε τη βρωμιά να φεύγει.

Φωτογραφία: Unsplash

Για τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολος, καθώς χρειάζεται να φτάσετε στις γωνίες του.

Το κόλπο εδώ είναι να βάλετε νερό με λεμόνι μέχρι τη μέση μιας κούπας και βάλτε το μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Οταν ανοίξετε το πορτάκι, θα δείτε ότι τα λίπη και το αποξηραμένο φαγητό έχουν μαλακώσει, οπότε το καθάρισμα είναι παιχνιδάκι.

Για τον φούρνο

Για να καθαρίσετε τον φούρνο, βάλτε σε ένα δοχείο 1/3 νερό και όταν βράσει προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων και 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Προσέξτε γιατί θα αφρίσει.

Φορέστε λαστιχένια γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας και τρίψτε τον φούρνο μέσα και έξω.

Η άλλη λύση, που γράφτηκε στο Reddit, είναι το baby oil, το οποίο απομακρύνει το λίπος αμέσως αρκεί να το βάλετε σε ένα ύφασμα και να αρχίσετε το τρίψιμο.

Φωτογραφία: Unsplash

Για τους τοίχους

Οι τοίχοι είναι μια περίεργη υπόθεση, καθώς αποκτούν αντιαισθητικές δαχτυλιές, κιτρινίζουν και μαζεύουν βρωμιά σε όλη την επιφάνειά τους.

Ενα γνωστό κόλπο είναι το ζεστό νερό με σαπούνι. Πριν αρχίσετε το καθάρισμα, ξεκρεμάστε τα διακοσμητικά και απομακρύνετε τα έπιπλα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ύφασμα και καθαρίστε τους τοίχους. Με ένα στεγνό πανί μπορείτε να μαζέψετε τα νερά.

Για τις μυρωδιές

Για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές, που σας ενοχλούν μέσα στο σπίτι, βάλτε ένα μπολ με νερό με ένα ξυλάκι κανέλα πάνω από το καλοριφέρ.

Φωτογραφία: Pixabay
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ