Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση στο θέατρο "Άλφα" από τις 11:00 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 2.000 εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ οι οποίοι εναντιώνονται στον σχεδιασμό για περισσότερες από 2.300 απολύσεις.

Στο στόχαστρο των εργαζομένων έχει μπει τόσο η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων όσο και το λεγόμενο "Υπερταμείο" καθώς όπως καταγγέλουν, εκτός από τις απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε βάθος τριετίας, μεθοδεύονται παράνομες απομακρύνσεις εργαζομένων, κλείσιμο άνω των 220 καταστημάτων και μειώσεις στους μισθούς οδών εργαζομένων τελικά διατηρηθούν στις θέσεις τους.

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την "πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού".

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία -που σήμερα παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια 24ωρης απεργίας- καταγγέλλουν "τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο 'βιωσιμότητας' (;) του Οργανισμού".

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με βασικά συνθήματα "Δώστε λύσεις και όχι απολύσεις - Κάτω τα χέρια απ' το ταχυδρομείο", οι διαδηλωτές κινούνται μέσω των οδών Πατησίων, Αιόλου και Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών όπου αναμένεται να εκθέσουν τα αιτήματα τους.

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Επιπλέον, κατηγορούν τόσο την παρούσα όσο και τις προηγούμενες διοικήσεις ότι "βαφτίζουν" εξυγίανση και εξορθολογισμό τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού. Μάλιστα, "λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%",όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με την υπόσχεση την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών. Η διαμαρτυρία έληξε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι.

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Εξάλλου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, η διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι μαζί με το "Υπερταμείο" δρομολογούν "επώδυνες αλλαγές στο μισθολογικό μοντέλο, με μειώσεις μισθών και παροχή κουπονιών αντί μισθού", ενώ το "υποτιθέμενο πλάνο εξυγίανσης βάζει λουκέτο σε 220 καταστήματα".

Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Διαμαρτυρία εργαζομένων των ΕΛΤΑ στο υπ. Οικονομικών -Για τις 2.500 απολύσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ