Η χριστιανική τέχνη στη Θεσσαλονίκη -Μέσα από τους ναούς και τις εικονογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η χριστιανική τέχνη στη Θεσσαλονίκη -Μέσα από τους ναούς και τις εικονογραφίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον Πύργο του Τριγωνίου ως τον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και από τη Μονή Λατόμου έως τη Ροτόντα γνωρίζουμε τη χριστιανική τέχνη από τις απαρχές της, από τη ρωμαϊκή εικονογραφία έως την ανθρωποκεντρική κορύφωσή της στη Παλαιολόγεια Αναγέννηση.

Μία ξεχωριστή ξενάγηση, αυτή την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την Άνω έως την Κάτω Πόλη διατρέχουμε χίλια και πλέον χρόνια ιστορίας. Αποκωδικοποιούμε αποκαλυπτικά οράματα, μοιραζόμαστε ιστορίες από βίους αγίων και αναλύουμε σκηνές μεσαιωνικής εικονογραφίας εισχωρώντας βαθύτερα στους συμβολισμούς της βυζαντινής τέχνης.

Μικροί μεσαιωνικοί ναοί, φύλακες μιας καθηλωτικής τέχνης στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στον επισκέπτη.

Άγιοι, αυτοκράτορες, μάρτυρες γίνονται οδηγοί μας σε μια μυστικιστική περιπλάνηση όπου οι βυζαντινές ψηφίδες συνθέτουν μεγαλοπρεπή σύνολα, ενώ μεσαιωνικοί χρωστήρες αποδίδουν τα πιο βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, παράλληλα με το Θείο Πάθος.


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου αναζητούμε τα ίχνη της βυζαντινής παρουσίας στον αστικό ιστό με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Από την Άνω έως την Κάτω Πόλη διατρέχουμε χίλια και πλέον χρόνια ιστορίας


Σημείο συνάντησης: Πύργος Τριγωνίου
Ώρα: 10:30
Συμμετοχή: 12 ευρώ (περιλαμβάνεται και το εισιτήριο εισόδου στη Ροτόντα) Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 - 1

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ