Η ΕΛ.ΑΣ. ξέμεινε από δακρυγόνα και πλέον ρίχνουν τα ληγμένα -Πόσο κοστίζουν τα χημικά - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. ξέμεινε από δακρυγόνα και πλέον ρίχνουν τα ληγμένα -Πόσο κοστίζουν τα χημικά

Τα ληγμένα δακρυγόνα που έριξαν τα ΜΑΤ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με τα χημικά που έριξε η αστυνομία την περασμένη Κυριακή διαλύοντας το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Μετά τα περί σχεδίου εισβολής στη Βουλή που η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι γνώριζε κιόλας και επιμένει πως η επιχειρησιακή ανταπόκριση ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.

Ωστόσο όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου τώρα από τη αστυνομία υποστηρίζουν για τη χρήση των ληγμένων δακρυγόνων πως άδειασαν οι αποθήκες. Συγκεκριμένα πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως επειδή οι κουκουλοφόροι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από τους αστυνομικούς και συγκεκριμένα καλύτερες αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ΜΑΤ αναγκάζονται να ρίξουν τουλάχιστον 15 δακρυγόνα προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους. «Παλιότερα ένας ψεκασμός με χημικά έφτανε», αναφέρει χαρακτηριστικά στλέλεχος των ΜΑΤ.

Κατά συνέπεια η εκτεταμένη χρήση χημικών είχε ως αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να ξεμείνει από απόθεμα και έτσι αναγκάστηκε να ανασύρει από τις αποθήκες τα ληγμένα. Πρόκειται για δακρυγόνα, που έχουν αγοραστεί μετά από διαγωνισμό το 2017 από εταιρεία της Βραζιλίας.

Πόσο κοστίζουν τα δακρυγόνα

Σημειώνεται πως η αγορά των δακρυγόνων είναι πολυδάπανη, καθώς ενδεικτικά μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κοστίζει 70 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς ενός δακρυγόνου κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ το ένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ