Ενόχληση Τσίπρα για το σφυροκόπημα Καμμένου -Πώς το ερμηνεύουν στην κυβέρνηση

Η «μητέρα των μαχών» για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή και η πλήρης μεταστροφή του Πάνου Καμμένου και τα... φαρμακερά βέλη με τα οποία επιχειρεί να «τρυπήσει» τον μέχρι χθες κυβερνητικό εταίρο προκαλούν δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το άγριο σφυροκόπημα στον Νίκο Κοτζιά, τις ηχηρότατες καταγγελίες για «κυβέρνηση αποστασίας» αλλά και την επίθεση στην Έλενα Κουντουρά, για την οποία άφησε υπονοούμενα για ενδεχόμενες παρανομίες επί της υπουργίας της, οι κυβερνητικοί διαπιστώνουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όσο περνούν οι μέρες σκληραίνει τη στάση του και, όπως όλα δείχνουν, τον ανέχονται αναγκαστικά.

Αντιμετωπίζοντάς τον μάλλον σαν κινούμενη βόμβα, επισήμως αποφεύγουν να σχολιάσουν από το Μαξίμου. Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έδωσε τον τόνο και ανέφερε ότι αντιδρά σπασμωδικά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, κάλυψε και τον Νίκο Κοτζιά (η ίδια γραμμή ισχύει και για την Έλενα Κουντουρά), διαμηνύοντας ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητά του. Ενώ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να δίνει συνέχεια, ανεξάρτητα από τις ρουκέτες του κ. Καμμένου. Κοινή πεποίθηση, άλλωστε, είναι ότι τα όσα λέει ο κ. Καμμένος δεν προκαλούν ιδιαίτερη πολιτική ζημιά στους ίδιους, παρά εκτίθεται εκείνος!

«Αντιφατική η στάση του αν στηρίξει πρόταση μομφής»

Αναμένοντας στην κυβέρνηση τι τελικώς θα πράξει η Νέα Δημοκρατία και αν θα βγάλει από τη φαρέτρα το όπλο της πρότασης δυσπιστίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντίστοιχη αναμονή υπάρχει και για το ποια ακριβώς θα είναι η στάση Καμμένου.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού απέφυγαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πράγματι ο κος Καμμένος να υποστηρίξει πρόταση μομφής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σπεύδοντας, ωστόσο, να συμπληρώσουν ότι μια τέτοια στάση δε θα συμβάδιζε με όσα έχει πει στον παρελθόν και αφετέρου με το γεγονός ότι μια τετραετία οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος ήταν κυβερνητικός εταίρος!

Πετούν το γάντι στη ΝΔ

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο σκεπτικό που επικρατεί στους κύκλους δίπλα στον πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση μομφής, εκτίμησή τους είναι ότι «θα υποστεί νέα κοινοβουλευτική ήττα και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης από ό,τι στην πρόταση εμπιστοσύνης».

Σχολιάζοντας ότι στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή κατά της κυβέρνησης ψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ σε μια πιθανή πρόταση δυσπιστίας η εκτίμηση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι «δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν περισσότερες από 130 ψήφοι υπέρ του κ. Μητσοτάκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ