Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος: Ο Λάνθιμος έχει ελπίδες για το «μεγάλο βραβείο» στα Οσκαρ 2019 - iefimerida.gr

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος: Ο Λάνθιμος έχει ελπίδες για το «μεγάλο βραβείο» στα Οσκαρ 2019

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος/ Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτυχία που κατόρθωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με το Favourite πριν καν φτάσει η μεγάλη μέρα των Οσκαρ σχολίασε ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Αναφέροντας πως ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος σάρωσε με 10 υποψηφιότητες για τα Οσκαρ 2019, είναι ο πρώτος σκηνοθέτης γεννημένος στην Ελλάδα που καταφέρει το παραπάνω μετά τον Κώστα Γαβρά, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος εκτίμησε πως έχει πολλές πιθανότητες να πάρει κάποιο Οσκαρ.

Συγκεκριμένα μετά τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ που ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ο αγαπητός κριτικός κινηματογράφου σχολίασε.

«Μετά τις υποψηφιότητες του για ξενόγλωσση ταινία με τον Κυνοδοντα και σεναρίου για τον Αστακό ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στην πεντάδα των σκηνοθετων( αλλά και της καλύτερης ταινίας ως παραγωγός) για την Ευνοούμενη, εκτοπίζοντας τον Πίτερ Φαρέλι και τον Μπράντλεϊ Κούπερ.
Είναι ο πρώτος σκηνοθέτης γεννημένος στην Ελλάδα, που το καταφέρνει μετά τον Κώστα Γαβρά!

Η Ευνοούμενη πάει για 10 Όσκαρ, όσα και το Ρόμα του Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποιος εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας. Ο Λάνθιμος και η ταινία του δεν χάνουν ελπίδες για το μεγάλο βραβείο, όπου η κούρσα, για πολλούς λόγους, είναι και φέτος ανοιχτή. Ούτως ή άλλως, η επιτυχία του είναι μεγάλη, όπως και του επι χρόνια μοντέρ του επίσης υποψηφίου, Γιώργου Μαυροψαριδη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία απέτυχε να πλασαριστεί ο Κουαρον μένοντας...στις 4 προσωπικές υποψηφιότητες για μια ταινία σε μια χρονιά, όσες είχε αποσπάσει ο Όρσον Γουελς και, δις, ο Γουόρεν Μπίτι!

Παρεμπιπτόντως, η ταινία είναι καταπληκτική και οι διακρίσεις παραπάνω από δίκαιες-για να μην ξεχνάμε και την ουσία των πραγμάτων», ανέφερε με post του στο Ιnstagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theodore Koutsogiannopoulos (@theodorekoutsogiannopoulos) στις 22 Ιαν, 2019 στις 7:51 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ