Ναδάλ για Τσιτσιπά: «Είναι σπουδαίος παίκτης» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ναδάλ για Τσιτσιπά: «Είναι σπουδαίος παίκτης» [βίντεο]

(AP Photo/Aaron Favila)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ράφαελ Ναδάλ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο 32χρονος Ισπανός, νο 2 στον κόσμο και κάτοχος 17 τίτλων γκραν σλαμ, νίκησε στα προημιτελικά με 6-3, 6-4, 6-2 τον 21χρονο Αμερικανό Φράνσις Τιαφό, νο 39 στην παγκόσμια κατάταξη.

Όταν στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά τον αγώνα, κλήθηκε να μιλήσει για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ισπανός σούπερ σταρ του τένις, είπε: “Τον τελευταίο χρόνο, βελτιώνεται σε μηνιαία βάση. Κέρδισε τουρνουά. Παίξαμε μαζί σε τελικούς στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο. Βρίσκεται εδώ στα ημιτελικά και είναι ήδη ικανός να κερδίσει τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι σπουδαίος παίκτης, είναι φανταστικός και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, για πολλά χρόνια”.

? @RafaelNadal's take on his semifinal opponent Stefanos Tsitsipas. #AusOpen pic.twitter.com/Ym7lxtvNAP

Θα είναι η τρίτη φορά που θα αναμετρηθούν ο Τσιτσιπάς με τον Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει μόνο μια φορά το Open της Αυστραλίας, το 2009. Και οι δύο προηγούμενες φορές ήταν σε τελικό και στις δύο επικράτησε ο Ναδάλ με 2-0. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2018 στο Open της Βαρκελώνης, όταν ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό μονού μιας ATP διοργάνωσης, και η δεύτερη στο Τορόντο τον Αύγουστο του 2018, όταν ο Τσιτσιπάς, για να φτάσει στον τελικό του Rogers, Cup κατάφερε να αποκλείσει διαδοχικά τον Ντόμινικ Τιμ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κέβιν Άντερσον, δηλαδή τέσσερις τενίστες του «top-10».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ