Κουβέλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών

Φώτης Κουβέλης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών και στη συνέχεια αφού πάρει τον δρόμο προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα απομένει η εφαρμογή και υλοποίησή της, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο".

Ο υπουργός τόνισε ότι όσα κάνει η Νέα Δημοκρατία, κατά βάθος δεν είναι η άρνησή της στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά να πλήξουν και να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση, διαμορφώνοντας τα δύο αντιτιθέμενα μέτωπα. Για το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι «ο καθένας γνωρίζει την στάση της ηγεσίας του», η οποία «πρέπει να αντιληφθεί ότι η διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου αυτή την ώρα συγκροτείται κατά βάση μέσα στην κοινωνία, με όποια αντανάκλαση υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή .

«Δεν θα προχωρήσει το ΚΙΝΑΛ ως ΚΙΝΑΛ όπως είχε εξαγγελθεί, ούτε πρόκειται να εκφράσει ενοποιημένο τον χώρο της κεντροαριστεράς στο συγκεκριμένο σχήμα που αρχικά είχαν επιλέξει. Θα περιοριστεί και θα μείνει συρρικνωμένο στο επίπεδο του ΠΑΣΟΚ, ή έστω αν κρατήσει το όνομα ΚΙΝΑΛ στο επίπεδο ενός ΚΙΝΑΛ. Δεν θα εκφράζει δυνάμεις που θα μπορούσαν να συσπειρωθούν σε αυτή την κεντροαριστερά» τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, ανέφερε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει να διαμορφώσει πολιτικές διάλυσης των όποιων σχημάτων στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο… Είναι αποτέλεσμα και άμεση αντανάκλαση της εγκατάλειψης από την "αυτοαναφερόμενη" ως Κεντροαριστερά συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούν την προοδευτική πολιτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ