Δανέλλης: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν χαρίζουμε, αλλά παίρνουμε και πίσω - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Δανέλλης: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν χαρίζουμε, αλλά παίρνουμε και πίσω

Με ιδιαιτέρως θετικά και θερμά λόγια μιλήσει από το βήμα της επιτροπής εξωτερικών για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Σπύρος Δανέλλης.

«Η Συμφωνία μας δίνει πολύ περισσότερα από τα προαπαιτούμενα μας. Ο γνήσιος πατριωτισμός απαιτεί αυτοπεποίθηση και σεβασμό στον πατριωτισμό των άλλων. Οι δημοκρατίες που σέβονται τους θεσμούς και τους πολίτες τους δεν δημιουργούν αλύτρωτους πολίτες».

Μάλιστα ο κ. Δανέλλης απευθύνθηκε και στους βουλευτές της ΝΔ λέγοντας πως δεν μπορεί κάποιος να ομνύει στο φιλελευθερισμό και να μην δέχεται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σε ζητήματα ταυτότητας.

«Ξεχνάτε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης σε ζητήματα ταυτότητας και πως αυτά προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο;». Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε πως τυχόν καταψήφιση την συμφωνία από τη Βουλή την Πέμπτη θα απαξιώσει και θα απομονώσει την χώρα διεθνώς και θα έχει ως συνέπεια την επικράτηση του ονόματος Μακεδονία χωρίς κανένα άλλο προσδιορισμό για την γειτονική χώρα.

«Θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι του διεθνούς γίγνεσθαι και της Δύσης. Δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς πότε να μας συμπαρασταθεί σε αυτό το θέμα ούτε καν οι αδελφοί μας οι κύπριοι δεν θα μπορούν να το κάνουν. Με την συμφωνία όχι μόνο δεν πουλάμε ή δε χαρίζουμε αλλά αντιθέτως με τη συμφωνία παίρνουμε πίσω. Μια συμφωνία που έχει να κάνει με το φιλότιμο των δύο λαών δεν μπορεί να τσαλακώσει κανέναν από τους δυο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ